Diari La Veu del País Valencià
La dansa valenciana debuta a la Fira de Corea
RedactaVeu / València

Per primera vegada, les companyies valencianes de dansa, agrupades en l’Associació Valenciana d’empreses de Dansa (AVED), es donaran a conéixer en la Performing Arts Market in Seoul (PAMS), una fira d’arts escèniques i de referència en l’àmbit internacional, en la qual estarà present el sector de la dansa valencià, fins a dissabte que ve, gràcies al projecte Danse from Spain. Una iniciativa creada per la Federació Estatal de Companyies i Empreses de Dansa (FECED) – a la qual pertany AVED- al costat de l’ICEX, i amb el suport del Ministeri de Cultura.

En el marc d’aquesta proposta, AVED compta amb un estand propi en la PAMS en el qual els visitants, programadors i productors asiàtics podran conéixer de prop la realitat i el treball de les diverses companyies valencianes de dansa, els seus diferents estils i espectacles, així com els vídeos de les seues creacions.

Ana Extremiana, presidenta de l’Associació Valenciana d’Empresaris de Dansa, destaca la importància d’aquesta cita: “La nostra presència en la fira suposa un esforç més de l’Associació per internacionalitzar les produccions de dansa del País Valencià, ja que se suma a la visita a la Fira Tansmezze de Düsseldorf al 2012, a la Trobada Iberoamericana de Bogotà, organitzada des del Ministeri de Cultura de l’Estat espanyol al maig d’enguany i, de nou, la visita que farem a Düsseldorf en 2014”. Enfront de la “falta de contractació” d’espectacles en el nostre país, Extremiana assenyala que una de les estratègies bàsiques formulada pel sector és “l’exportació” de les creacions locals. I en aquest sentit, destaca que “la dansa és un sector especialment interessant ja que es beneficia de la universalitat del llenguatge del moviment”.

La PAMS està considerada pel sector com una prioritat en l’estratègia d’internacionalització, en ser un gran esdeveniment que es perllonga durant una setmana i que engloba a totes les arts escèniques. L’any passat va rebre una gran afluència de públic procedent de més de mig centenar de països. La fira coreana és un punt clau per a l’accés i acostament al mercat asiàtic de la dansa, que l’ICEX considera com molt emergent, ja que compta amb el suport de l’Association of Àsia Pacific Performing Arts Centers (AAPPAC).

El segell Danse from Spain, desenvolupat per FECED, amb la col·laboració de l’Institut Nacional d’Arts Escèniques i Música i de l’ICEX, es va crear a través de la signatura d’un conveni de cinc anys de durada, temps en el qual anirà visitant diferents fires estratègiques per diverses parts del món. La iniciativa es completa al seu torn amb el portal web Danse from Spain, que informa sobre la dansa espanyola més representativa a través dels seus diferents estils: contemporani, clàssic, flamenc, etc.

Comparteix

Icona de pantalla completa