Diari La Veu del País Valencià
Fabra en contra de Sánchez Camacho: No poden haver acords bilaterals
ACN / Madrid

El president del Govern valencià i del PPCV, Alberto Fabra, , ha assenyalat aquest dilluns que no està d’acord amb què hi hagen”acords bilaterals” en finançament. Fabra s’ha manifestat així en ser preguntat sobre la proposta que la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha presentat a Madrid per un model de finançament singular per a Catalunya. El president valencià ha reclamat una revisió de tot el model de finançament i ha dit que el País Valencià es troba “infrafinançat”.

En una línia semblant, el conseller de Governació del Govern valencià i secretari general del PPCV, Serafín Castellano, ha dit que “no ha d’haver cap tipus d’acord bilateral en finançament”. Castellano s’ha mostrat disposat a estudiar la proposta però ha advertit que el finançament “és una qüestió que afecta tots els espanyols”.

El conseller ha remarcat que el País Valencià té un sistema de finançament “que no ens cobreix ni els serveis públics ni la sanitat ni l’educació”.Castellano ha emmarcat així la proposta de Sánchez-Camacho com una de les que hi ha per revisar el sistema de finançament. El conseller ha dit que s’estudiaran totes però que l’acord en matèria de finançament l’ha de prendre el Consell de Política Fiscal i Financera amb totes les comunitats.

Puig ataca a Fabra

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha dit al respecte que “la solució del problema territorial a l’Estat espanyol no és simplement trobar l’encaix de Catalunya, la solució és un nou model de finançament autonòmic i de les administracions públiques”. Puig ha dit que no cal “parlar només d’un tros del pastís sinó de tot el pastís” . El líder dels socialistes valencians ha lamentat també “el silenci còmplice de Fabra” en relació amb el finançament.

Comparteix

Icona de pantalla completa