Diari La Veu del País Valencià
Puig: “Apostem per un acord que unisca i que siga vàlid ací i a Madrid”
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, anuncia que la festivitat del 9 d’Octubre serà el punt i partida d’un gran acord entre valencians i valencians. “Un acord per a unir i no per a separar. Un acord que pose els interessos del nostre territori per davant dels interessos partidistes. Un acord responsable però que no eximisca de responsabilitats a qui les tinga i que siga vàlid ací i a Madrid”, ha incidit.

Així de contundent s’ha mostrat el líder dels socialistes valencians durant la seua intervenció en l’acte previ al 9 d’Octubre organitzat pel PSPV, i que ha congregat a la Universitat de València a membres de nombroses associacions civils valencianes, destacats representants de l’àmbit econòmic, social i cultural del País Valencià, així com als càrrecs institucionals i orgànics del PSPV per a presentar la ‘Declaració dels Socialistes Valencians amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre’.

Puig ha reiterat que es tracta d’un acord per a l’acció que “solament tindrà sentit si és fruit d’un debat amb tots els que tenim alguna cosa a dir i aportar al País Valencià”. “Un acord que no és una adhesió”, ha puntualitzat. En aquest sentit, ha incidit que qualsevol valencià “independentment de la seua ideologia, dels seus valors i creences, sent i percep que les coses ara no van bé al País Valencià”.

El secretari general dels socialistes valencians també s’ha referit a l’estratègia de la dreta per “amagar-se darrere de la bandera cada vegada que té un problema i ho fa, -ha denunciat-, afirmant que ells són els únics representants del poble valencià, i acusen de traïdors aquells que no pensen com ells i neguen la pluralitat de la societat valenciana”. Davant aquesta situació, Puig s’ha preguntat “què significa una bandera si no és un símbol d’unitat?, què significa una bandera quan es fan polítiques radicalment contràries als interessos del País Valencià, o quan tenim el 30% d’atur?”

Per tot açò, ha incidit que “els senyals d’identitat no són d’un partit, són de tots, a pesar, -ha denunciat-, que ja coneixem aquesta cançó”. “Una cançó que, segons ha assenyalat-, els socialistes estem disposats a canviar perquè la partitura siga de tots”.

Durant el seu discurs, el líder dels socialistes ha desgranat part del nou projecte amb el qual els socialistes volen contribuir decisivament al canvi real posant les persones en primer lloc, “un projecte que siga just, generador de riquesa i redistribuidor”.

Tres estratègics

Així, tal com ha explicat, es tracta d’un projecte que es concreta en 3 eixos estratègics. El primer d’ells basat en la creació de treball garantint un model propi de benestar.

En segon lloc, el líder dels socialistes valencians ha incidit en la necessitat de reposicionar el País Valencià a l’Estat espanyol. Per a açò, ha recordat l’aposta dels socialistes per un model federal que no és més que “reformar l’Estatut Autonòmic en matèria de finançament”, ha assenyalat.

Finalment i com a tercer eix estratègic, Puig ha parlat de revitalització de la democràcia. Així ha recordat que “democràcia i corrupció són radicalment incompatibles”. “

Finalment, Ximo Puig ha assegurat que la “transparència, honradesa i exemplaritat” seran els pilars del compromís dels socialistes amb els ciutadans i ciutadanes valencians. Per açò, ha recordat, des del PSPV s’han aprovat 75 mesures concretes que van des de la publicació de totes les declaracions de renda i patrimoni o la prohibició de sobresous. “Perquè canviarem la coses”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa