Diari La Veu del País Valencià
Judici Fabra / Posada i Villalobos neguen haver intervingut per a aprovar fitosanitaris

EFE / Castelló

A l’inici de la sessió de hui, passades les 10 h del matí, el secretari judicial ha llegit les declaracions per escrit de l’exministre d’Agricultura Jesús Posada, de l’exministra de Sanitat, Celia Villalobos i de l’actual ministre d’Agricultura, Miguel Arias Cañete.

La declaració d’aquest últim s’ha limitat a ratificar el que ja va atestar en la fase d’instrucció en el procés, a l’agost de 2007, encara que no s’hi ha llegit el contingut. Per altra banda, Posada ha afirmat en la declaració per escrit que no coneixia l’empresari Vicente Vilar i que Carlos Fabra el coneixia “com a president de la Diputació de Castelló”. A més a més, Posada ha dit que no tenia “intervenció” en la “tramitació dels registres de productes fitosanitaris”.

L’exministre ha reconegut que es va reunir amb Carlos Fabra, juntament amb els llavors diputat Juan José Ortiz i senador Miguel Prim, tots dos del PP, per a un tema no relacionat amb els fitosanitaris, encara que al final de la reunió, “Prim va parlar dels retards en l’aprovació dels fitosanitaris i de les queixes de Naranjax”.

Celia Villalobos ha afirmat en la seua declaració per escrit que coneixia Carlos Fabra com a president de la Diputació i Vicente Vilar perquè li’l van presentar “com un empresari que tenia problemes amb la direcció general de Salut”.

Villalobos ha reconegut la celebració d’una reunió amb Fabra i Vilar per a parlar de la tramitació dels productes de Naranjax i la “lentitud de l’aprovació dels informes preceptius de Sanitat”, que havien de passar després pel Ministeri d’Agricultura. Aquests retards es devien, segons explica Villalobos en la seua declaració, per “falta de personal”.

No obstant açò ha aclarit que ella es “va limitar a escoltar la informació” i després de la reunió “va demanar un informe per a saber la raó del retard”, i ha aclarit que la tramitació i aprovació dels productes es realitzava per tècnics que aplicaven “criteris objectius” però “sense cap intervenció del ministre ni de caràcter polític”.

L’interrogatori als testimonis segueix aquest matí amb la declaració de diversos empleats de Naranjax.

Durant la jornada de hui està previst també que declare el diputat del PP en Les Corts Valencianes, Ricardo Costa.

Comparteix

Icona de pantalla completa