Diari La Veu del País Valencià
Educació comença a pagar el deute de 2011 a centres de música i conservatoris
RedactaVeu / València

La Federació de Centres de Música Autoritzats i Conservatoris del País Valencià (Fecemac-CV) ha constatat que la conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha començat a pagar el finançament de 2011 i que assigna l,4 milions en 2013 mitjançant una resolució de la convocatòria que publica, hui, el Diari Oficial (DOCV), encara que ho fa amb retard. La conselleria dóna deu dies hàbils per a la justificació, que s’ha de lliurar abans del 18.

Fecemac-CV veu amb esperança aquests ingressos per la greu situació econòmica en la qual es troben aquests centres sense ànim de lucre i espera que tots els pagaments de 2011 es puguen fer efectius en breu, es puga iniciar el pagament de 2012 i la modificació pressupostària de 2013, que s’abordaran en la segona reunió de la comissió d’estudi al costat de la conselleria i ajuntaments el pròxim dia 10.

En la primera, Manuel Tomás va afirmar que “el primer assumpte que s’abordarà” són els impagaments i Fecemac-CV espera que la consellera Maria José Català puga concretar ‘l’esforç pressupostari’ pel qual el seu departament augmentarà el finançament assignat en 2013 que en aquests centres sense ànim de lucre ha passat de 5,1 milions en 2009 a 1,4 en enguany (-73%) amb tres retallades prèvies del 54%, 55% i 34%.

Reunió que va mantindre la consellera amb membres de Fecemac-CV

Els diputats Josep Mª Pañella (Compromís) i Juan Soto (PSPV) van preguntar recentment en el ple i la comissió d’Educació i Cultura de les Corts Valencianes pels impagaments del Consell. Trini Miró (PP) va afirmar que “es ve prioritzant el pagament d’ajudes destinats al funcionament dels centres educatius” i que “les ajudes a centres de música corresponents a 2011 ja han sigut abonades” encara que després va matisar a Pañella que està “previst abonar a conservatoris municipals a través del mecanisme de pagament a proveïdors de 2013 i del fons de liquiditat autonòmica”.

La incertesa d’aquests centres educatius

Fecemac-CV ve posant de manifest la incertesa d’aquests centres educatius i l’esforç pressupostari que han hagut de realitzar les societats musicals i els ajuntaments, dels quals depenen els centres de música i conservatoris municipals, a avançar el pagament de nòmines, impostos i despeses, a més d’arrossegar un desfasament acumulat d’11 milions.

Així mateix, va traslladar una proposta de millores de la convocatòria d’ajudes fa un any i va enviar una carta a Català per a sol·licitar-li que s’esmene l’error de la convocatòria d’ajudes 2013 pel qual els centres de música no poden obtenir puntuació per la presència d’alumnes d’altres municipis. L’objectiu del document, que traslladarà a la comissió, és acabar amb la discriminació en els barems i contribuir a millorar el pla de publicació de la convocatòria, l’organització i estructuració de la sol·licitud, la justificació i pagament del finançament.

Comparteix

Icona de pantalla completa