Diari La Veu del País Valencià
Consulta ciutadana per l’educació a Castelló

RedactaVeu / Castelló

La Plataforma per l’Ensenyament de Castelló, integrada per FAPA-Castelló entre altres associacions i entitats cíviques i socials, ha participat en la Consulta Ciutadana per l’Educació Pública convocada a nivell estatal per tal d’ampliar la participació social en la gestió de l’educació. Per això, han organitzat una mesa de consulta davant la Conselleria d’Educació de Castelló per recollir signatures i opinions a favor d’una gestió de l’educació més participativa i plural.

Aquesta iniciativa ha sorgit arran de les retallades en Educació i les polítiques educatives, impulsades tant des del govern central com des de les diferents administracions autonòmiques. Al respecte, la plataforma explica que la falta d’inversió i les noves polítiques educatives: “estan provocant greus repercussions en el sistema educatiu actual” i “segueixen endavant malgrat que la comunitat educativa considera que suposen un pas enrere, ja que, per exemple, en la LOMQE s’està tornant a seleccionar a l’alumnat en funció del seu nivell social i econòmic i, per tant, s’estan accentuant les desigualtats a les aules”.

Davant d’aquesta situació, la Plataforma per l’Ensenyament considera que ha arribat el moment de recollir de manera directa l’opinió de la ciutadania per canviar la forma d’actuar i obrir una línia de diàleg i participació en la qual es tinguen en compte les necessitats reals i els drets de l’alumnat per buscar el consens i l’optimització dels recursos en la gestió de l’escola pública. És per això que s’ha posat en funcionament la consulta ciutadana per l’educació, que es va iniciar el passat 23 de setembre i seguirà en marxa fins al 27 d’octubre.

Les persones interessades a participar poden fer-ho a través de les Meses de Consulta que s’instal·laran davant de diferents centres educatius de les comarques del nord o través de la web on podran trobar més informació sobre la campanya així com descarregar el material necessari per participar. Les AMPA interessades a donar suport a aquesta iniciativa, també poden participar organitzant als seus centres la seua pròpia Mesa de Consulta.

En la iniciativa pot participar qualsevol persona a partir de 14 anys, ja que segons dicta la Constitució l’alumnat de Secundària té dret a triar representació i participar en la gestió dels centres públics i, és per això, que també tenen dret a expressar la seua opinió en aquesta consulta. Així mateix, l’organització ha fet una crida a la participació a tota la societat civil i ha convidat a les diferents AMPA a participar i col·locar les seues pròpies taules de consulta als seus centres educatius per fer ressò de la campanya.

Comparteix

Icona de pantalla completa