Diari La Veu del País Valencià
L’oposició veu el canvi ja, mentre el PP defensa que segueix com el més votat
EFE / València

Dirigents dels partits s’han pronunciat així sobre l’enquesta electoral que publica hui el periòdic El País, segons la qual el PP perdria 14 escons, el PSPV frenaria la seua caiguda encara que tindria sis diputats menys, i Compromís i Esquerra Unida augmentarien els seus escons fins als 13 cadascun.

El secretari general del PPCV, Serafín Castellano, ha defensat que aquest partit ha estat els dos primers anys de la legislatura governant “no per a guanyar eleccions ni fer electoralisme, sinó per a solucionar els problemes dels ciutadans”. El portaveu del PP en Les Corts, Jorge Bellver, ha destacat que el seu partit “segueix sent el més votat de la Comunitat, amb diferència”, i que encara que s’han hagut de prendre decisions “gens populars” per a resoldre la situació “caòtica” que van deixar els Governs socialistes, els valencians ho entenen.



Per al secretari general del PSPV, Ximo Puig, l’enquesta reflecteix que s’avança en una “posició clara de canvi” al País, on es necessita “una alternança higiènica” i una alternativa “potent”, amb un projecte “majoritari i integrador que compte amb tots els valencians i que no deixe fora ningú”. Ha destacat que el seu partit és l’únic que creix en l’últim any, per la qual cosa és una enquesta “que anima”, i sobretot “enforteix la possibilitat que de debò hi haja futur”, on el PP “sap que no compta amb la majoria social i tampoc amb la política”.



El portaveu de Compromís en Les Corts, Enric Morera, ha assenyalat que es tracta d’una enquesta “molt positiva” i marca “un camí important per al canvi polític”. Ha assegurat que estan “molt contents” amb la valoració que els donen els ciutadans i especialment la que donen a Mònica Oltra, perquè formen “un gran equip”, i ha destacat que les propostes de Compromís “cada vegada calen més en la ciutadania”. “No defraudarem a tota la gent que confia en Compromís per al canvi polític”, ha dit Morera, qui respecte a qui serà el cap de cartell ha destacat que en unes primàries democràtiques abordaran “amb plenitud els canvis”.



La coordinadora d’Esquerra Unida, Marga Sanz, s’ha mostrat “satisfeta” amb una enquesta que marca “una tendència al canvi” i a la pujada d’EU, que és la que més creix des de les últimes eleccions, per la qual cosa treballaran “per ampliar l’espai polític” i el suport dels valencians a un projecte de canvi. “Treballarem perquè el canvi siga possible i siguem determinants en 2015”, ha indicat Sanz, qui ha explicat que fins a les eleccions europees no triaran el cap de llista. A més, ha considerat que aquests resultats en les enquestes mostren que el PP “ha perdut definitivament el suport de la majoria social que ha tingut fins ara”.



L’enquesta també reflecteix que la valoració de l’alcaldessa de València, Rita Barberà, cau des del 5’7 fins al 3’9. L’alcaldessa ha assenyalat als periodistes que passa “absolutament” de l’enquesta, que a més no ha fet “les preguntes en el carrer”.

Comparteix

Icona de pantalla completa