Diari La Veu del País Valencià
El PSOE porta el cas Castor al Parlament Europeu
RedactaVeu / Brussel·les

El Parlament Europeu ha aprovat una nova directiva d’impacte ambiental que endureix considerablement les garanties ambientals per a la prospecció d’hidrocarburs, inclosos els projectes de ‘fracking ‘que tanta inquietud estan causant al País Valencià.

L’eurodiputat socialista, Andrés Perelló, va declarar davant la Cambra que el cas de Castor hauria de ser tingut en compte per a qualsevol legislació d’impacte. En concret, i davant els seus col·legues en el Parlament Europeu, l’eurodiputat va declarar que “a València tenen vostés un exemple del que passa quan no es fa una avaluació ambiental adequada i quan s’ignoren els riscos que un projecte com aquest pot tenir si s’aplica en una zona sísmica sensible”.

Pel que fa al ‘fracking’, Andrés Perelló es va mostrar satisfet amb l’aprovació de l’avaluació d’impacte obligatòria per a aquesta tècnica, de la qual desmenteixen qualsevol similitud de l’ocorregut en Castor amb la fractura hidràulica. L’eurodiputat va comminar “els partidaris d’aquesta tècnica d’extracció, amb la qual tant es castiga el sòl valencià, a imaginar el que allí passaria si en comptes d’injectar gas a 240 atmosferes com s’ha fet per a Castor, s’injectara fins a les 700 que requereix el ‘fracking’”.

“Al País Valencià -continua Perelló- estem ja escaldats amb els projectors que furguen al subsòl on ningú sap què passa amb aquestes noves tècniques. No podem justificar-ho tot amb la creació de llocs de treball perquè hi ha projectes que a la llarga destrueixen més del que creen”.

En aquest sentit, Perelló va anunciar la presentació d’una pregunta parlamentària a la Comissió Europea que servisca per a “aclarir d’una vegada per sempre si la UE durà a terme les avaluacions necessàries, incloent el risc sísmic, que pogueren conduir a una eventual prohibició de les pràctiques injectives i extractives d’hidrocarburs i gas, que puguen demostrar-se perilloses per al medi ambient i les vides humanes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa