Diari La Veu del País Valencià
Creix el nombre de milionaris a l’Estat espanyol en plena crisi
La Marea / Thilo Schäfer

Aquestes dades formen part del Global Wealth Report 2013, un informe sobre el patrimoni privat mundial elaborat pels analistes de Crédit Suisse, un banc que guanya els seus diners augmentant la riquesa de les grans fortunes.

L’augment del nombre de milionaris s’ha produït en la majoria dels països del planeta. El número u segueix sent EUA, on entre 2012 i 2013 els rics van pujar d’1,6 milions fins a 13,2 milions de persones. També França, Alemanya, Regne Unit i Itàlia han registrat un increment del nombre de milionaris. Per contra, a Japó 1,3 milions de ciutadans han perdut l’estatus de milionari, però encara queden 2,6 milions.

En total, els experts de l’entitat suïssa han explicat 31,68 milions de milionaris a tot el món en 2013. Aquest 0,7% de la població mundial posseeix el 41% del patrimoni global, mentre el 68% (3.200 milions de persones) posseeixen només el 3% de la riquesa.

Per a Crédit Suisse la concentració del capital continuarà. El nombre de milionaris en la terra pujarà un 50% d’ara a 2018, segons l’informe. Hi ha rics i súperrics, en concret 98.000 individus que tenen més de 50 milions de dòlars en el compte. Són els que més interessen als gestors de patrimoni de Crédit Suisse. “Els de la punta de la piràmide seguiran sent els motors dels fluxos de patrimoni privat i els que marcaran les tendències d’inversió”, resa el document.

Comparteix

Icona de pantalla completa