Ontinyent fa una crida a sumar-se als actes del Dia Mundial Contra la Pobresa

Les 15 associacions integrades al Consell de Cooperació d’Ontinyent participen de la campanya “Pobresa Zero 2013”
13 octubre 2013 01:00h
RedactaVeu/ Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent i el Consell Municipal de Cooperació de la ciutat han fet una crida a la participació en els actes que tindran lloc aquesta setmana per commemorar el ‘Dia Mundial Contra la Pobresa’. Les 15 associacions integrades al Consell de Cooperació d’Ontinyent han confirmat la campanya ‘Pobresa Zero 2013’, una iniciativa que, amb el lema ‘Contra la Riquesa que empobreix, actua, les persones primer’ tracta de sensibilitzar la ciutadania davant la problemática a què s’enfronta una xifra cada volta més alta de població, animant a redoblar els esforços per tal d’acomplir els “objectius del mil·leni”, els huit propòsits de desenvolupament humà fixats a l’any 2000 pels 189 països membres de les Nacions Unides per a aconseguir en l’any 2015.

Des d’Escoles Solidàries, una de les entitats integrades al Consell de Cooperació, Rafa Torró destacava que el primer d’aquests objectius és eliminar l’extrema pobresa i la fam, ja que des de 1900 la pobresa extrema s’ha reduït a la meitat “però actualment 1 de cada 8 persones passen fam encara”. Tot i que seran diverses les localitats valencianes que acolliran actes dins d’aquesta campanya, el regidor de Política Social i Ciutadania, Manuel Ruiz, animava els ontinyentins a participar especialment dels actes centrals que tindran lloc a València el 17 d’octubre, Dia Mundial contra la Pobresa, així com la manifestació que tindrà lloc el 19 d’octubre. Tant Manuel Ruiz com Rafa Torró feien una crida “a sumar-se i participar”, avançant que el Consell de Cooperació plantejarà organitzar accions a dur a terme també a Ontinyent de cara a la campanya de 2014.

Projectes municipals

Cal recordar que l’Ajuntament d’Ontinyent i el Consell Municipal de Cooperació treballen cada any en la posada en marxa de diversos projectes de cooperació amb el tercer món per actuar localment en la persecució d’aquests objectius. En concret, el plenari del passat mes de setembre va aprovar la posada en marxa d’un total de 9 projectes d'articulats a Àfrica, Àsia i Sudamèrica mitjançant altres tantes ONGs locals o amb representació a la ciutat, que compten amb un total de 28.850 euros en ajudes que es reparteixen des del Fons Global per a Projectes de Cooperació a països en vies de desenvolupament.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, apuntava en aquest sentit que “ser solidaris en temps de crisi és possible, i mentre altres trauen les ajudes a polítiques socials, nosaltres les mantenim, ajudant principalment a aquells que estan passant-ho malamanet ací, però sense oblidar també l’obligació moral que els països desenvolupats tenim amb el tercer món”, destacava. 

next