Diari La Veu del País Valencià
El Consell autoritzarà el ‘fracking’ si el projecte compleix els requisits legals
ACN / Castelló

Bonig s’ha manifestat al respecte després de reunir-se amb el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, per tractar la cessió de carreteres. La Diputació de Castelló, governada pel PP, s’oposa a la iniciativa privada que vol traure hidrocarburs amb ‘fracking’ al nord de la demarcació.

Aquesta oposició ha anat creixent a la zona, augmentada a causa dels terratrèmols.

La consellera ha dit que si hi ha perjudici per al medi ambient “no s’autoritzarà des de la Conselleria cap projecte, que quede clar” i ha afegit que el procediment d’autorització és “minuciós, exhaustiu i llarg”.

Sobre aquestes declaracions i l’aval del Congrés, amb els únics vots del PP, a la tècnica de la fractura hidràulica, el grup Esquerra Unida del País Valencià ha reclamat al govern de Fabra que “exercisca les seues competències i defense els interessos dels castellonencs i castellonenques. Ha de pressionar el grup parlamentari del seu partit a Madrid perquè vote en contra del fracking en el Congrés dels Diputats”.

La diputada al parlament valencià, Marina Albiol, ha advertit que “la situació actual generada pel projecte Castor ens hauria de fer conscients de la perillositat que representa jugar amb el subsòl, d’iniciar activitats que poden tindre greus conseqüències sobre el medi ambient, la salut i les propietats de les persones”.

Comparteix

Icona de pantalla completa