Diari La Veu del País Valencià
EU exigeix que Bonig done la cara per les prospeccions a les Columbretes
Redactaveu / València.

La diputada en Les Corts Valencianes, Marina Albiol, ha ressaltat referint-se a la fractura hidràulica i les prospeccions de les Columbretes que a “Castelló, no ens podem permetre tindre dos Castors més per culpa de la negligència dels nostres polítics i l’avarícia de determinades empreses privades”.

La diputada ha assegurat que han demanat la compareixença de la consellera d’Infraestructures i Medi Ambient en Les Corts Valencianes perquè explique la situació actual de diversos projectes que estan en marxa en les nostres comarques i que podrien resultar perjudicials per al medi ambient i contraris als interessos de la ciutadania.

En concret, la parlamentària, demanarà la retirada dels següents projectes a la Comissió de Medi Ambient de Les Corts Valencianes: “El projecte de l’empresa Montero Energy de realitzar prospeccions mitjançant la fractura hidràulica a les comarques del nord, i les prospeccions petrolíferes que Cairn Energy té previst realitzar en l’entorn de les Illes Columbretes. Per ara, el que sabem és que el procés administratiu no s’ha detingut i continua avançant en els dos casos, considerem que estem davant d’una nova amenaça per al nostre territori”.

La diputada finalitza reclamant a la Consellera Bonig l’aplicació del principi de precaució en temes tan sensibles com el ‘fracking’ i les prospeccions petrolíferes de les Illes Columbretes, “és hora que la consellera done informació sobre aquestes iniciatives que són potencialment perilloses per a les nostres comarques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa