Diari La Veu del País Valencià
El Parlament francés prohibeix el ‘fracking’, l’espanyol l’avala
RedactaVeu / Castelló

El portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu, impulsor de la comissió del ‘fracking’ que va determinar el rebuig de la corporació provincial a aquesta tècnica, ha lamentat “la total falta de sensibilitat del Govern del PP cap a Castelló, per autoritzar en el Congrés dels diputats que es puguen agilitzar els tràmits per a autoritzar el ‘fracking’”.

Nomdedéu lamenta que “el PP tombara les esmenes presentades per Compromís en el Congrés i per altres grups de l’oposició, desoint les recomanacions de la mesa d’experts de la corporació Provincial i el clamor de les comarques del nord en contra de qualsevol projecte que supose noves perforacions del subsòl”. Segons Nomdedéu, “que el PP done llum verda a una normativa sobre el ‘fracking’ mentre els veïns del Maestrat pateixen una onada de sismes i es manifesten sobre Castor no és només una falta de sensibilitat política. Mostra una total desídia del Govern del PP cap a Castelló i un menyspreu cap als seus òrgans polítics, ja que tant la Diputació com la majoria de municipis afectats han dit no al ‘fracking’”.

El portaveu de Compromís en la Diputació lamenta, a més, que “la decisió de l’Executiu del PP, de desoir les protestes de Castelló contra el ‘fracking’ i contra Castor coincideix precisament amb la decisió del Parlament Francés de ser el primer país a prohibir la fractura hidràulica”. Segons Nomdedéu, mentre en altres parts del món “són sensibles als riscos de tècniques com el ‘fracking’ i prenen nota dels recents esdeveniments de Vinaròs pel depòsit Castor, el PP és incapaç de paralitzar de forma definitiva el projecte del Castor i tampoc té valentia per prohibir el ‘fracking’”.

Enric Nomdedéu (Compromís)

Nomdedéu considera que, per desgràcia, es demostra que PP i PSOE són el mateix. “El PSOE va donar llum verda al projecte Castor oferint condicions avantatjoses a l’empresa que va executar el depòsit de gas i sense atendre als riscos ambientals que denunciava la ciutadania. El PP fa el mateix, i desoeix les recomanacions dels experts de la Diputació, oblida els acords unànimes de la Diputació en contra del ‘fracking’ -propiciats per Compromís- i fa cas omís del clamor de les comarques del nord”.

Comparteix

Icona de pantalla completa