Jornada internacional contra la fractura hidràulica

Diversos col·lectius i plataformes ajunten el seus esforços per a demanar al govern de la Generalitat que es declare el País Valencià territori lliure de ‘fracking’
13 octubre 2013 01:00h
RedactaVeu / València

El dia 19 d'octubre se celebra la segona jornada internacional contra la fractura hidràulica o ‘fracking’. Diversos col·lectius i plataformes se sumen a aquesta convocatòria per a seguir reivindicant la protecció dels recursos naturals davant l'ús d'aquesta tècnica nociva amb el medi ambient en la cerca i explotació d'hidrocarburs. A Castelló i València la Plataforma Antifracking Comarques de Castelló, AMA (Associació pel Medi ambient i Contra el Canvi Climàtic), Ecologistes en Acció i Acció Ecologista-Agró juntament amb col·lectius socials com CRTR (Coordinadora Repartim Treball i Riquesa), la Cosa Nostra Social Club, ajunten el seus esforços per a demanar al govern de la Generalitat que es deneguen els permisos que amenacen les comarques del nord i que es declare el País Valencià territori lliure de ‘fracking’.

El primer Global Frackdown, al setembre de 2012, va ajuntar 200 accions comunitàries de 20 països per a oposar-se a la fractura hidràulica o ‘fracking’, una tècnica d'alt risc per a la salut de les persones i molt agressiva amb el medi ambient.

Mentre la indústria s'esforça a protegir els seus beneficis i fer callar la demanda mundial de combustibles nets i renovables, s'està gestant un enorme moviment a tot el món per a protegir el territori davant el ‘fracking’. Actualment hi ha prop de 200 accions registrades en la web de Global Frackdown, en països com Austràlia, Bèlgica, Bolívia, Canada, Anglaterra, França, Alemanya, Irlanda, Lituània, Mèxic, Irlanda del Nord, Romania, Escòcia, Sud-àfrica, Espanya, Tunísia i Estats Units.
 

Programació d'activitats a Castelló i València

Sant Mateu, Castelló:

11h. Trobada a la Plaça Major

12h. Lectura de manifest. Pujada a peu al Mes de Miguelito (Vall d'Angel)

13.30h. Vermut musical amb el grup Swing Kids


14.30h. Dinar i música amb el grup Els 4 gats

Castelló:

20h. Projecció del documental Gas Land. (Plaza Isabel la Catòlica, Castelló)

Organitzacions que participen i convoquen a Sant Mateu i Castelló: Plataforma Antifracking Comarques de Castelló, La Cosa Nostra i la CRTR (Coordinadora Compartim Treball i Riquesa). Col·laboren: Mes de Miguelito, els grups de música Swing Kids i Els 4 gats,

València :

11h. Concentració a la plaça Doctor Collado

11.30h. Cercavila-batucada a càrrec de Els Cucs de Velluters

12.30h. Acció-performance Antifracking

13.30 h Bicifestació

14.30h. Dinar popular en el Mayhem (Carrer Pavia, 91, al Cabanyal)

16h. Projecció del documental L'ombra del Fracking i col·loqui

Organitzacions que participen i convoquen a València: Associació pel Medi Ambient i contra el Canvi Climàtic (AMA) Ecologistes en Acció, Acció Ecologista-Agró , Plataforma Antifracking Comarques de Castelló. Col·laboren: Els Cucs de Velluters i Projecte Mayhem.

next