Diari La Veu del País Valencià
Els sindicats en contra de la privatització del Servef
Redactaveu / València

Els sindicats recorden que el Ministeri d’Ocupació és qui ha obert la porta al fet que les agències privades de col·locació puguen inserir a persones aturades a canvi de fons públics. En aquest sentit, el SERVEF ha manifestat la seua intenció d’adhesió a aquest conveni de col·laboració i, tant CCOO PV com UGT PV, han mostrat la seua disconformitat en múltiples ocasions perquè aposten per la pervivència dels serveis públics.

Les centrals sindicals consideren que el problema de fons és, a més, que amb aquesta estratègia el que realment es pretén és una precarització del mercat laboral. D’aquesta manera s’aprofundeix en la via de la devaluació interna de l’economia per a augmentar la competitivitat a costa únicament dels treballadors i les treballadores, disminuint els salaris. “Aquesta alternativa no solucionarà el greu problema d’atur que tenim al País Valencià, on comptem amb un mercat de treball marcat per la dependència del sector serveis i on més del 90% de les contractacions són de caràcter temporal”.

Intersindical Valenciana: “La privatització suposa caure en el terreny del clientelisme i del negoci a costa dels diners públics”

Intersindical Valenciana manifesta el seu rebuig a les pretensions del govern de la Generalitat Valenciana de privatitzar els serveis de formació i de gestió d’ocupació del Servef.

Per al Sindicat aquest fet és “molt greu” ja que considera que la gestió de les polítiques d’ocupació correspon a les Administracions Públiques, no a les empreses privades, els sindicats o les patronals. Derivar la formació o la gestió d’ocupació a la iniciativa privada o a la “iniciativa social” és caure en el terreny del “clientelisme i del negoci a costa dels diners públics i de les persones que busquen ocupació o formació per inserir-se en el mercat laboral”. També suposarà la reducció de la plantilla del personal del Servef al passar una part de la seua càrrega de treball a mans de les empreses privades que es beneficiaran dels diners públics i dels diners de les persones que busquen un lloc de treball.

(EU): “La privatització del Servef és la mostra palpable de la brutal incapacitat del Consell front l’atur”

La diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló ha demanat la compareixença del conseller Máximo Buch a Les Corts, perquè explique els plans del Consell respecte la privatització del Servef. “Les intencions d’entregar aquest servei a mans privades és l’últim colp d’efecte que fa un PP absolutament incapaç per a donar resposta al gravíssim problema de l’atur al País Valencià”. López Barceló adverteix que la privatització “agreujarà encara més si cap les xifres de l’atur, perquè l’objectiu públic del Servef d’orientació i formació –ja quasi externalitzat- desapareixerà totalment”.

La parlamentària d’esquerres exigeix al govern “que ature d’immediat aquesta bogeria de privatitzar el Servef. Si no es retracta, donar-lo a mans privades, significa establir com a prioritat la rendibilitat econòmica de les Empreses de Treball Temporal, les quals, per descomptat, beneficiaran a les empreses de l’entorn, propiciant l’enriquiment d’una xarxa clientelar, i precaritzant encara més les condicions laborals dels treballadors”, adverteix.

Compromís: “La privatització del Servef és l’estocada mortal del PP a les polítiques actives d’ocupació”

El grup parlamentari Compromís també ha reclamat la compareixença a Les Corts del conseller d’Economia, Industria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch perquè explique detalladament en què consisteix el seu pla de privatització del Servef.

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha mostrat el rebuig de la coalició a la privatització del Servef, que suposarà que els serveis de formació i gestió d’ocupació passen a mans d’agències i empreses de treball temporal.

Per a Ferri “aquest projecte de privatització és l’estocada mortal del PP a les polítiques actives d’ocupació. Des de fa anys el Servef pateix falta de recursos i de mitjans que demostren el desinterès del PP en el futur laboral de milers de valencians i valencianes”.

ERPV: ‘la privatització només portarà més precarització i temporalitat”

La Secretària General d’Esquerra Republicana del País Valencià, ha criticat avui l’anunci de la privatització de part dels serveis que ofereix el SERVEF als aturats. Per a Arnau “ens trobem de nou amb la privatització de serveis públics, una de les dèries del Consell i en un àmbit, el de la recerca de feina tant sensible en el context que patim. La reforma prevista pel Consell per a l’any 2014 a més suposarà que la meitat de la plantilla del Servef puga perdre la feina i les empreses privades, en especial ETT’s es repartisquen 230 milions d’euros cada any”.

Per a la dirigent republicana “a més d’un nou capítol en les privatitzacions dels serveis públics, en aquest cas també es molt preocupant que les empreses de treball temporal tinguen accés a les dades personals i molt sensibles del més de mig milió d’aturats que hi ha al País Valencià. En lloc de privatitzar més serveis, el Consell hauria d’invertir en accions per a la creació d’ocupació i en un canvi de model productiu que faça de motor per a la recuperació econòmica. Aquesta privatització només empitjorarà el problema i abocarà els aturats a feines precàries i temporals. De nou el Consell tot i la situació de fallida que patim en lloc de fer polítiques serioses, es preocupa més de aplicar pegats i de beneficiar a les empreses privades”.

Comparteix

Icona de pantalla completa