Diari La Veu del País Valencià
ERPV: “La LOMQE arracona el valencià com a llengua de segona”
RedactaVeu / Dénia.

La portaveu d’Educació d’Esquerra Republicana a la Marina Alta, Raquel Gómez, va participar dijous a les mobilitzacions convocades a Dénia per la plataforma per l’ensenyament públic amb motiu de l’aprovació de la LOMWE al Congrés de Diputats.

Aquesta convocatòria que es va repetir arreu del País Valencià va servir per mostrar el rebuig de la comunitat educativa a la llei Wert aprovada dijous, i que seguirà el seu procés parlamentari en les properes setmanes. A més aquest seguit de mobilitzacions són part d’un calendari més ample que desembocarà en una vaga d’educació el proper 24 d’octubre.

A més de la protesta es va celebrar una assemblea per a planificar futures mobilitzacions i accions en la defensa de l’ensenyament públic, així, es va instal·lar un punt de votació per a la consulta ciutadana que s’està celebrant aquests dies.

Per a Raquel Gómez, representant d’Esquerra Republicana en la plataforma per l’ensenyament públic “hui és un dia trist per l’aprovació d’una llei feta d’esquenes a la comunitat educativa i al dictat de la CEOE i la conferència episcopal. La LOMQE suposarà el trencament del dret a l’educació i el principi d’igualtat involucionant cap un sistema que pretén segregar l’alumnat en funció de les rendes familiars i que ataca la gestió democràtica dels centres allunyant-nos de la comunitat educativa”.

A més ha afegit la portaveu republicana, que “la llei, a més d’arraconar el valencià com a llengua i assignatura de segona, no resol els reptes que tenim com a societat i ataca els fonaments de l’ensenyament públic, posant en risc la nostra cohesió social”.

Des d’Esquerra Republicana “donarem suport a les diferents convocatòries en la defensa de l’ensenyament públic a la comarca”.

Comparteix

Icona de pantalla completa