Diari La Veu del País Valencià
El futur museu de la Vila Romana de Paterna, ‘en coma irreversible’
RedactaVeu / Paterna

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “el futur projecte que diu tenir el PP per a fer museu la troballa arqueològica de la Vila Romana està actualment en coma irreversible. I més després de denuncies veïnals rebudes al nostre grup on queda palés que, després de les pluges de l’any passat i la inundació de la part de SUMPA i de la de Proyectos Paterna, està tot en un estat pràcticament irrecuperable”.

“Si s’haguera pres alguna mesura de protecció, ara no seria tan difícil recuperar la troballa. Però malauradament, el panorama vist a les imatges que ens han arribat com a queixa ciutadana, és aborronador. I tot apunta que ara, si el PP vol seguir amb la idea de la ‘musealització’, la inversió serà prou més elevada a causa del deteriorament actual”.

Precisament, explica el portaveu, fa un any “manifestàrem la nostra inquietud davant la Vila Romana ‘submarina’, plena de fang i aigua sense que ningú dels regidors del PP mostrara cap intenció per solucionar la destrucció continua del patrimoni local”.

“Així, conscients de la nul·la protecció del nostre patrimoni de la Vila Romana, des de Compromís hem requerit a l’Ajuntament que ens informe sobre l’ incompliment del decret ‘neteja-mans’ de la regidora Maria Villajos perquè SUMPA netejara i protegira les restes arqueològiques existents a la seua parcel·la. Un decret que és de maig de 2013, quan l’empresa ja estava en concurs de creditors, i que li donava un termini de dos mesos per a realitzar eixos treballs”.

“Ni SUMPA ha fet res ni l’Ajuntament s’ha pronunciat. L’última notícia va ser l’encomana a GESPA dels treballs de cobriment, que estaven condicionats a rebre una subvenció de la Diputació per valor de 60.000 euros”, ha lamentat Ramón.

A més a més, “exigim que el consistori informe si existeix o no alguna ordre d’execució d’obres de reparació, rehabilitació i conservació adreçada a Proyectos Paterna SL, la constructora de les dues torres de vivendes que hi ha damunt de la troballa. En cas de no haver res, demanem s’incoe expedient que ordene l’execució d’aquests treballs a Proyectos Paterna”.

Segons Ramón, “a l’arqueòleg municipal també li hem demanat una valoració tècnica de l’actual estat de conservació de la Vila a la parcel·la de SUMPA i a la de Proyectos Paterna SL, què tasques s’han dut a terme després de les pluges del 29 de setembre passat, i saber en quin punt està la sol·licitud de subvenció a la Diputació per als treballs de cobriment de les restes a la parcel·la de SUMPA”.

Comparteix

Icona de pantalla completa