Diari La Veu del País Valencià
El jutge del cas Fabra demana no usar el valencià, perquè el fiscal és de Madrid
EFE / RedactaVeu / Castelló

Els empleats han declarat en la quarta sessió del judici, en la qual també estan imputats l’exesposa de Fabra, Amparo Fernández, l’empresari que va denunciar a Fabra, Vicente Vilar, la seua exdona, Monserrat Vives, i l’exsenador del PP Miguel Prim. Un dels testimonis anava a ser interrogat en valencià per l’advocat de la UCE, però el magistrat president ha demanat que ‘per educació’ ho fera en castellà, ja que el fiscal Anticorrupció és de Madrid.

Entre els testimonis ha comparegut l’empresari i amic personal de Fabra i Fernández, Antonio Bonet, qui ha assegurat que va avalar Fabra en un préstec de 400.000 euros, que finalment va abonar personalment al no “poder fer front” Fabra als pagaments. Aquests diners, ha dit, li’ls va reclamar a Fabra però “sense èxit”: “Després vaig veure que com no tenia possibilitat no li vaig reclamar res”, ha agregat, i no obstant açò, ha afirmat que segueixen “sent amics”.

Durant la sessió ha estat present entre el públic de la sala, l’exvicepresident del Consell Víctor Campos, condemnat en la coneguda com “causa dels trages” del cas Gürtel.

Entre els testimonis de hui han comparegut empleats de banca de diferents entitats, els qui han manifestat que Carlos Fabra tenia comptes en elles, i que habitualment era el seu xofer el que feia els ingressos en el seu nom.

El xofer, José Salvador Camp, ha dit que va treballar 25 anys per a Carlos Fabra, “24 hores al dia” i que “sí entrava dins d’aquest treball” el portar sobres als bancs: “Feia el que em manava”. Fabra “em donava un sobre i em deia: ingressa’m açò en el meu compte”, ha atestat.

També ha assegurat que portava Fabra a la seu de Naranjax, l’empresa de Vilar on l’empresari també tenia el domicili familiar, encara que ha negat que veiera com se li lliuraven “maletins” o que ell fora a arreplegar-los.

Per la seua banda, l’exdirectora general de Qualitat Ambiental de la Conselleria de Medi ambient Pilar Máñez, que va estar inicialment imputada en la causa però el sobreseïment de la qual es va confirmar en 2012, ha dit que va assistir a una reunió després d’una sol·licitud de Naranjax per a demanar una autorització de gestió de residus, en la qual va estar Fabra en la seua condició de president de la Diputació. A més ha apuntat que era “habitual” que es rebera “empresaris acompanyats d’alcaldes o presidents de diputacions o mancomunitats”.

El judici es reprendrà dimarts que ve amb la declaració de quinze testimonis. El dimecres compareixeran per videoconferència en qualitat de testimonis el sotssecretari d’Estudis i Programes del PP, Esteban González Pons, l’exsecretari d’Estat d’Hisenda Juan Costa i el diputat del PP Rubén Moreno.

La sessió del dia 18 ha sigut suspesa, la declaració dels perits es produirà els dies 22 i 23 i les conclusions tindran lloc el 29 i el 30 d’octubre.

Comparteix

Icona de pantalla completa