Diari La Veu del País Valencià
Ontinyent subvenciona la taxa de l’aigua i el fem a 334 famílies necessitades

RedactaVeu / Ontinyent

Fins a 334 famílies ontinyentines comptaran amb subvencions de l’Ajuntament als rebuts de l’aigua i el fem, 194 de les quals quedaran exemptes del pagament d’aquestes taxes. La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Ontinyent ha aprovat la concessió d’ajudes per al pagament de la taxa de subministrament domiciliari d’aigües als qui apareixen com a beneficiaris de la taxa del fem, en les mateixes condicions.

D’aquesta manera, tindran aquests beneficis 334 nuclis familiars amb ingressos inferiors al Salari Mínim Interprofessional (SMI) que aquest any es troba en 645,30 euros. En concret, l’Ajuntament cobrirà el 100% de la taxa d’aigua i fem per a aquells casos on els ingressos familiars siguen inferiors al 75% del SMI (194 nuclis familiars); per a casos on els ingressos de la família siguen d’entre el 75% i el 90% del SMI la subvenció cobreix el 75% de les taxes (41 de les sol·licituds); i per a famílies amb ingressos d’entre el 90% i el 100% del SMI (99 dels casos) la subvenció cobreix el 50% de les taxes.

Les bonificacions de la taxa d’aigües estan contemplades a la modificació de la taxa de subministrament domiciliari d’aigües aprovada pel plenari el passat 21 de març, i se sumen als beneficis fiscals contemplats a l’Ordenança del Servei de Recollida de Fem, introduïts per primera vegada en la revisió que el regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, va realitzar en l’exercici de 2012.

El regidor d’Hisenda, Josep Francés, ha explicat que “les institucions públiques han d’estar al costat d’aquells que més ho necessiten, i més en aquests moments, als quals qualsevol xicoteta ajuda pot resultar beneficiosa. La bona gestió econòmica que està fent el Govern d’Ontinyent ens permet prendre mesures com aquesta per afavorir l’economia d’aquells que més ho necessiten, a l’igual que també vàrem fer amb l’ordenança fiscal del fem”, assenyalava.

Comparteix

Icona de pantalla completa