Diari La Veu del País Valencià
Ontinyent – XX aniversari de COEVAL
Ximo Puig i Jorge Rodríguez destaquen l’esperit emprenedor de l’empresariat d’Ontinyent i La Vall com a exemple per a la Comunitat

Els presidents de Generalitat i Diputació encapçalen l’ampla representació del món polític, sindical i empresarial reunida en el XX aniversari de COEVAL

L’acte serveix per lliurar reconeixements al Campus de la UV a Ontinyent, l’empresa Construcciones Mancebo, la companyia INMEVASA i la Funerària Gramage

El President de la Generalitat, Ximo Puig, i el de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, han coincidit en destacar l’esperit emprenedor del sector empresarial d’Ontinyent i La Vall d’Albaida com exemple per a tots els valencians. Puig i Rodríguez encapçalaven ahir en la finca La Clariana l’ampla representació del món polític, sindical i empresarial valencians reunida en el XX aniversari de la Confederació Empresarial de La Vall d’Albaida (COEVAL).

Puig i Rodríguez lliuraven junt al president de COEVAL, Rafael Pla, una sèrie de reconeixements a la trajectòria vinculada al món de l’empresa, que rebien representants del Campus de la UV a Ontinyent, Construcciones Mancebo, INMEVASA i la Funerària Gramage.

En la seua intervenció, Ximo Puig assegurava que l’única manera de fonamentar la prosperitat econòmica a la Comunitat Valenciana “és impulsar una economia productiva com la que es fa a la Vall d’Albaida”. El president agraïa la contribució dels premiats al teixit econòmic valencià, i ha afegit que aquests representen “el millor de la comarca”. Així mateix, valorava l’important paper que ha exercit COEVAL durant els seus 20 anys d’existència perquè “ha contribuït a arrelar l’economia a les comarques”.

Jorge Rodríguez, ressaltava el caràcter novedós que va tenir COEVAL, en ser una patronal intersectorial. El també alcalde d’Ontinyent va ressaltar el paper de COEVAL com a “defensora dels interessos de tot el territori i com a interlocutor, en definitiva, un element vertebrador molt important”. Rafael Pla, va destacar que els actuals són moments “de treballar per la vertebració de la Comunitat Valenciana”, la qual cosa suposa “treballar tots junts per planificar les infraestructures, de manera que arriben a tots els ciutadans i que estiguen repartides de manera equitativa”.

Entre els més de 200 assistents a l’acte també van estar el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent; el president de les Corts, Enric Morera; la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Blanca Martín; la directora general de l’Habitatge, Rebeca Torró; i el director de l’IVF, Manuel Illueca, així com el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar i alcaldes de localitats com Ibi i l’Olleria.

Quant a la representació empresarial i sindical, van assistir els presidents de Cierval (José Vicente González), FEVEC (Francisco Zamora), AVA (Cristóbal Aguado), IBIAE (Pedro Prieto), Càmera València (José Vicente Morata), el president i director de Caixa Ontinyent (Antonio Carbonell i Vicente Penadés), i els secretaris generals a la Comunitat Valenciana de CCOO, Paco Molina, i UGT, Ismael Sáez.

Comparteix

Icona de pantalla completa