Diari La Veu del País Valencià
Ontinyent rebrà enguany ‘l’Home dels Nassos’ amb una festa infantil al barri de Sant Rafel
“L’Home dels Nassos” tornarà a Ontinyent el proper 31 de desembre i serà rebut enguany amb una festa infantil i activitats al barri de Sant Rafel. Es tracta d’un personatge de la cultura tradicional ontinyentina que és famós per una característica que el fa peculiar: té tants nassos com dies li queden a l’any i, a més, només se’l pot veure el darrer dia de l’any. A la tradició local, els menuts eixien a buscar l’Home dels Nassos el 31 de desembre pels carrers i places d’Ontinyent.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, explicava que “és una tradició infantil que als últims anys estem recuperant i que volem que siga atractiva per als nostres menuts i menudes”, assenyalava. A tal efecte, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida, la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià, la Colla El Regall i la cooperativa Sinergies organitzaran diversos actes aquest diumenge, amb la col·laboracio de diverses entitats.

La festa començarà amb una cercavila que eixirà a les 12.00 de l’avinguda d’Almansa fins a la Casa de Cultura de Sant Rafel, amb la música de la Colla El Regall. Davant la Casa de Cultura es farà, a les 12.30 el Ball de Cabets a càrrec de la Colla de Gegants i Cabets i es cantarà una cançó dedicada a l’Home dels Nassos, amb la participació dels músics Dani Miquel, Jesús Barranco i Jordi Silvestre, entre d’altres.

Allà mateix hi haurà un taller perquè els xiquets puguen estampar-se un mocador amb la figura de l’Home dels Nassos i s’exposaran els dibuixos que els alumnes de les escoles han fet en les activitats dedicades a aquest personatge. De tots els dibuixos se’n triarà un que servirà per al cartell de la festa del proper any.

Comparteix

Icona de pantalla completa