Diari La Veu del País Valencià
Ontinyent crea 11 nous llocs de treball
Orientadors laborals, auxiliars administratius i personal de reforç per a diversos departaments municipals prestin els seus serveis a través de 4 programis.
L’alcalde destaca que la ciutat “no deixarà passar cap oportunitat per seguir creant llocs de treball”.
L’Ajuntament d’Ontinyent ha procedit a la contractació d’un total d’11 personis desocupades gràcies a l’obtenció de més de 80.000 euros en subvencions gestionades donis de l’àrea de Promoció Econòmica.
L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, manifestava que “no anem a deixar passar ni una sola oportunitat d’afavorir la creació de llocs de treball a la ciutat, perquè si bé és cert que els xifres d’atur baixen progressivament a la ciutat -actualment hi ha 3.466 personis dels quasi 5.000 als quals és va arribar- queda molt de camí per fer i el foment de l’ocupació i de l’activitat econòmica a Ontinyent segueix sent la nostra principal prioritat”, manifestava.
El regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, explicava que “és tracta de 4 programis que ofereix la Generalitat Valenciana a través del SERVEF, als quals hem sol·licitat adherir-ens amb resposta favorable. A més a més, algunes d’dobles eles van a desenvolupar precisament tasques de foment d’ocupació, de manera que l’impacti va a ser doble”, destacava.
És el cas del primer d’aquests programis, l’EMCOLD, que permet la contractació de personis desocupades per corporacions locals per a l’atenció de personis en situació de desocupació de llarga duració. Amb aquest programa, subvencionat amb 23.800 euros, s’han contractat 2 orientadors laborals per a un períodes de 6 mesos.
Altre programa és el SALARI JOVE, que afavoreix la contractació de personis joves desocupades baix la modalitat de contracte en pràctiques per a la realització d’obris o serveis d’interès general. Amb aquest programa, subvencionat amb prop de 30.400 euros s’han contractat 4 joves: 1 de suport a l’oficina de Promoció Econòmica, 1 de suport a l’oficina de turisme i 2 joves de serveis de suport a la biblioteca, durant 6 mesos.
El tercer dels programis és l’EMCORP, mitjançant el qual és procedeix a la contractació de personis desocupades per a la realització d’obris o serveis d’interès general. Ontinyent ha rebut en aquest concepte una subvenció de 15.000 euros amb els quals s’ha contractat 2 auxiliars administratius durant 4 mesos i 13 dies.
Finalment, dins el programa EMCORD, destinat a la contractació d’aturats de llarga duració per a la realització d’obris o serveis d’interès general, s’ha obtingut una subvenció de 14.500 euros amb els quals s’han contractat 3 auxiliars administratius durant 3 mesos.
Pablo Úbeda explicava que aquests plans “se sumeixen als múltiples iniciatives que impulsem a Ontinyent en la nostra a posta per l’ocupació, tant de manera directa com indirecta a través d’accions com els Plans de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació. Aquests 4 nous plans està clar que no són la panacea però sí altre granet de sorra que sense dubte servirà d’ajuda a estes personis, als seues famílies i a la societat a través dels serveis que és prestin amb ells”, concloïa.

Comparteix

Icona de pantalla completa