Diari La Veu del País Valencià
Nou sistema d’avaluació musical pioner a nivell internacional
RedactaVeu / València

Es tracta d’un sistema d’avaluació “absolutament pioner i sense precedents en la comunitat educativa musical internacional” que es desenvoluparà en tres àmbits diferents, segons la Conselleria d’Educació.

D’una banda, s’elaborarà un sistema d’indicadors de l’educació musical que abaste tant els centres educatius com les associacions musicals del País Valencià.

Així mateix, es realitzarà una avaluació institucional, similar a una avaluació de diagnòstic dels conservatoris de música i dansa, i finalment es desenvoluparà un sistema de portafoli per a l’avaluació d’aula, de manera que es puga objectivar en la mesura del possible l’avaluació de les especialitats artístiques.

Aquest model dirigit als tres àmbits que componen el sistema educatiu –sistema, centre i aula– serà provat i validat durant el present curs escolar i es posarà en funcionament de manera progressiva en els cursos següents.

Amb el seu desenvolupament, per primera vegada els conservatoris de música i dansa passaran a regular-se per mecanismes d’avaluació i qualitat similars als quals regeixen en l’ensenyament obligatori, la qual cosa redundarà en una millora exponencial de la qualitat del sistema educatiu musical.

Les mateixes fonts han destacat que la iniciativa “repercutirà beneficiosament a donar visibilitat social als ensenyaments musicals i contribuirà a la seua valoració dins del sistema educatiu general”.

La implantació d’aquest sistema va a començar en aquest curs 2013-2014 i van a participar tota la xarxa de conservatoris de música i dansa de la Generalitat. En total 14 Conservatoris Professionals de Música dels quals dos es troben a Castelló, quatre a Alacant i huit a València.

Respecte a la dansa, els conservatori que participen en aquest sistema d’avaluació pioner són el Conservatori Professional de Dansa José Espadero a Alacant i el Conservatori Professional de Dansa de València.

Vora uns 700 professors participen en aquest projecte. cal recordar que, en la comissió mixta formada pel Departament MIDE de la Universitat de València, la conselleria d’Educació i els propis docents, és fonamental el paper que desenvolupen aquests últims, ja que tot el procés de validació dels prototips que es desenvolupen serà realitzat pels docents.

Comparteix

Icona de pantalla completa