Diari La Veu del País Valencià
Ontinyent tanca 2016 amb superàvit
Ontinyent es desfà del Pla d’Ajust després de tancar 2016 amb un superàvit de 2,2 milions

El Govern d’Ontinyent preveu tancar 2017 amb un deute de 10,2 milions, la meitat de l’heretat del PP el 2011

L’Ajuntament passarà de gastar en interessos prop de 700.000 euros a l’any a destinar poc més de 200.000 euros

L’Ajuntament d’Ontinyent va tancar l’exercici de 2016 amb 2.186.110,19 euros de superàvit, el més elevat des de 1994, últim any del que n’hi ha registre. Així ho anunciava este matí el regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, en una roda de premsa on anunciava que gràcies a este superàvit l’Ajuntament d’Ontinyent es podrà desfer del Pla d’Ajust que es va haver de sol.licitar al Ministeri d’Hisenda per fer front a 958.000 euros de factures impagades que va deixar l’anterior equip de govern del Partit Popular en 2011. “L’eliminació del Pla d’Ajust es llibera del corsé que ens va imposar Montoro i acaba amb les restriccions entrebanquen l’acció del Govern”, ha explicat Sanchis.

El superàvit de 2016 evitarà també recórrer a un prèstec per fer front a un pagament de 670.000 euros, tot i que, una de les dades que més ha destcat hui Sanchis és la gran reducció del deute municipal des que Jorge Rodríguez accedí a l’alcaldia. El regidor d’Hisenda ha confirmat que les previsions són tancar l’any 2017 havent reduït a la meitat el deute heretat en 2011, en passar de 20,4 milions a 10,2 milions euros, la xifra més baixa des que n’hi registres. La reducció del deute també comporta la reducció dels interessos a pagar per l’Ajuntament, que en 2011 destinava a tal efecte 673.000 euros anuals, pels poc més de 220.000 que destina ara. “Ho hem tornat a fer”, ha ressumit Sanchis, “hem tornat a quadrar el cercle: hem reduït el deute, hem augmentat les inversions, creixen notablement les partides per a les persones i tot sense pujar impostos”, ha efegit.

Sanchis explicava que “són dades molt destacades fruit de la gestió prudent, responsable i eficient que s’està fent als governs liderats per Jorge Rodríguez, que ha aconseguit tancar tots els exercicis en remanent positiu”. Uns resultats que, segons Sanchis, contrasten amb el dèficit que any rere any es generava en l’etapa del PP, que tancava tots els exercicis augmentat el deute en quantitats milionàries”, manifestava Sanchis: “els números segueixen desmontant el mite que la dreta gestiona millor l’economia”, ha insistit el regidor d’Hisenda.

Finalment, el Govern d’Ontinyent, una vegada amortitzats prèstecs i deutes, destinarà els més de 500.000 euros restants en reforçar diverses partides del pressupost de 2017 i realitzar més inversions. Sanchis destacava que “des del primer minut, en l’etapa de Jorge Rodríguez a l’alcaldia hem tingut 4 pilars bàsics d’acció: controlar i reduir el deute, no pujar els impostos, apostar per la política social i donar protagonisme a la promoció económica i les inversions. Són els objectius que ens guien i que marquen els usos d’aquest superàvit”, manifestava.

Per altra banda, el regidor d’Hisenda avançava que en tancar-se el pressupost de 2017 “l’Ajuntament haurà reduït el deute a 10’2 milions d’euros, exactament la meitat dels 20’4 milions que la primera corporació dirigida per Jorge Rodríguez es va trobar en 2011”. Una reducció constant i progressiva des d’aquell any (excepte en 2016, degut a la compra dels terrenys per al nou hospital), que també contrasta amb l’augment a l’etapa del Partit Popular, que pujava el deute a una mitjana de milió per any”, afegia.

Comparteix

Icona de pantalla completa