Bocairent dóna suport a la declaració de les Normes de Castelló

17 febrer 2016 01:00h
Bocairent dóna suport a la declaració de les Normes de Castelló com a bé d’interés cultural

El ple aprova la proposta de l’Alcaldia per nou vots a favor i dos abstencions

La declaració de les Normes de Castelló del 1932 com a bé d’interés cultural immaterial promoguda per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport compta amb l’adhesió de l’Ajuntament de Bocairent referendat en l’última sessió plenària celebrada el 4 de febrer passat. D’aquesta forma, la proposta de l’Alcaldia a petició de la Federació valenciana de municipis i províncies va comptar amb els vots favorables dels grups municipals socialista i de Compromís i amb l’abstenció del popular.

L’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, va enllaçar aquest suport amb el que el Centre valencianista de la població va donar el 1932 a les bases ortogràfiques com un dels col·lectius signataris de les mateixes. De fet, la localitat ja va commemorar el 75 aniversari de les Normes de Castelló a finals del 2007 amb una exposició enllestida per l’Acadèmia valenciana de la Llengua i una taula redona.

Foto: L’alcalde Josep-Vicent Ferre amb Emili Casanova, membre de l’Acadèmia valenciana de la Llengua, durant la inauguració de la mostra del 75 aniversari de les Normes de Castelló el 27 de desembre del 2007

photo
 
next