Diari La Veu del País Valencià
Bocairent obri la celebració del 8 de Març a totes les edats
Mesqdones completa les activitats amb un sopar reivindicatiu i festiu

El 8 de Març tornarà a ser motiu d’una ampla programació a Bocairent de la mà de l’Àrea Sociosanitària de l’Ajuntament i de l’associació Mesqdones. La quantitat i la varietat d’activitats previstes obrin la celebració a totes les edats per a reivindicar “la plena participació de les dones en condicions d’igualtat en la vida econòmica, laboral, cultural, social, política i civil”, segons la regidora Begoña Perigüell, per a qui cal “seguir conscienciant per a eradicar tota discriminació i violència envers les dones”.

Els més menuts seran els protagonistes en l’inici de la commemoració aquest divendres, 4 de març, amb una tertúlia literària al voltant del llibre “La xiqueta que volia ser” d’Arantxa Bea a la Biblioteca pública municipal. Per la nit, Mesqdones celebrarà un sopar al bar de la Joventut acompanyat del concert acústic de Kaoba i de karaoke. Per la seua banda, dissabte de matí hi haurà una cercavila reivindicativa amb batukada que finalitzarà a la plaça de l’Ajuntament amb la lectura d’un manifest.

La setmana pròxima començarà amb una trobada amb les dones d’Alfafara per a fer una vista cultural per la localitat i un dinar de germanor dilluns mentre que dimarts tindrà lloc la presentació del 2n Pla municipal d’igualtat entre dones i homes 2016-2019 i una taula redona baix el títol “Hem caminat molt, no ens aturem ara” amb dones representatives de diferents àmbits com la festa, la política, l’educació, l’esport o la cultura.

Dimecres serà torn per als tallers per a l’alumnat del CEIP Lluís Vives i de l’IES Bocairent així com per a un circuit esportiu per la igualtat a càrrec de Javier Bordería. Per a dijous i divendres quedaran les xerrades sobre “Hàbits dietètics i exercici: prevenció d’osteoporosi i vivència de la sexualitat en la dona” per a tots els públics i sobre “La influència del llenguatge als mitjans de comunicació: taller per reconèixer el sexisme” destinada a la 3a edat. Les propostes més culturals seran les encarregades de tancar la programació del Dia internacional de la dona amb la projecció de “Las sufragistas” l’11 de març i un viatge a València el dia 14 centrat en la presència de dones cèlebres a la ciutat.

Comparteix

Icona de pantalla completa