Bocairent renova la coberta del teatre Avenida

15 juny 2016 01:00h
La intervenció, sufragada íntegrament per la Conselleria de Cultura, preveu millores també en les condicions escèniques

Bocairent aprofitarà la temporada d’estiu per a renovar la coberta del teatre Avenida dins de la millora integral de les instal·lacions iniciat el novembre del 2010. D’aquesta forma, els treballs actuals suposen la sexta fase d’un projecte sufragat íntegrament per la Conselleria de Cultura en diferents anualitats fins un total de 158.000 euros. La darrera part de les actuacions està prevista per al 2017 dins del capítol de remats interiors. La intervenció iniciada aquest mes de juny està valorada en 40.000 euros als quals cal afegir els 3.510,36 euros d’aportació addicional plantejats per l’empresa adjudicatària, la firma local Tormo-Sil.

L’actuació sobre els 455 m2 de coberta inclou la retirada de les teules velles, l’estesa d’una capa de regularització a base d’escuma de poliuretà i la col·locació d’una làmina impermeabilitzant mitjançant xapa metàl·lica. Així, l’objectiu “no és altre que assegurar l’estanquitat de l’espai per optimitzar la nova climatització abaratint costos al mateix temps que s’aïlla l’interior de sorolls de l’exterior”, en paraules de l’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre.
 

Paral·lelament, els treballs contemplen també la millora de les condicions escèniques “de forma que l’ús del teatre Avenida siga cada vegada més adient i còmode”, segons el regidor de Cultura, Xavier Molina, “després d’escoltar les peticions de diferents col·lectius per tal d’analitzar-les i poder donar-los una resposta el més ajustada possible”. En aquest àmbit, el projecte preveu una lleugera ampliació de la separació de la pantalla de cinema respecte del mur posterior per facilitar el pas d’actuants pel seu revers, el penjat dels altaveus en les parets laterals per guanyar espai així com la instal·lació d’un pont de llums frontal per tal d’aportar una nova il·luminació a l’escenari.

photo
 
next