Bocairent - Les Salesianes del Sagrat Cor deixen la residència

4 juliol 2016 01:00h
La congregació pren la decisió “per falta de personal”. El consistori garanteix la continuïtat del centre assistencial.

La congregació de les Salesianes del Sagrat Cor de Jesús retirarà el 15 d’agost pròxim la seua comunitat a la residència de la tercera edat de Bocairent, de propietat municipal. En paraules de la superiora general de l’odre, la decisió radica en la “falta de personal” i es pren “a pesar nostre, per ser-hi el poble natal de la nostra fundadora la beata Pietat de la Creu, i després de cremar-hi totes les possibilitats al nostre abast”.

Aquesta renúncia arriba “després de quasi 50 anys de treball abnegat i altruista en favor de les persones més desvalgudes del poble com són els majors i els malalts”, segons l’alcalde Josep-Vicent Ferre per a qui “Bocairent mai podrà pagar tot el que les religioses han fet per millorar les condicions de vida del veïnat més necessitat”. Per això, el consistori manifesta mitjançant un comunicat fet públic aquest dilluns, 4 de juliol, “el nostre agraïment més sincer” a la congregació.
 

No obstant això, l’Ajuntament de Bocairent “garanteix la continuïtat de la institució, dels llocs de treball i la de tots els serveis existents fins ara” per a la qual cosa “anem a prendre les mesures adients perquè la marxa de les religioses no vaja en detriment del funcionament de la residència i posarà els mitjans necessaris per mantenir i millorar el servei als usuaris i complir les exigències dels familiars”.

Així, entre altres mesures, el consistori ja ha reiterat a la Conselleria d’Igualtat i de Polítiques inclusives la petició històrica d’ampliar el nombre de places concertades de les 24 actuals fins a 38 de les 40 amb les quals compta el centre de tal forma que “es complisca el caràcter públic de la residència de la 3a edat”.

photo
 
next