Diari La Veu del País Valencià
Comença el cicle ‘Nits musicals’ de Bocairent
Els concerts estiuencs al barri medieval formen part del programa ‘Refresca’t amb la Cultura’ que suma 24 activitats.

Un repàs a una trajectòria de quatre dècades és el que proposa el cantautor Rafa Xambó en l’espectacle ’40 anys i un dia’ que obrirà aquest divendres, 13 de juliol, a les 23.00 h el cicle ‘Nits musicals’ de Bocairent. Les cançons d’aquell jove irat que iniciava la seua carrera a finals del franquisme així com les peces d’altres autors com Raimon, Llach o Ovidi que influïren al seu començament integraran la primera part del recital mentre que la segona, amb l’acompanyament del piano de Salva Vázquez, repassarà els versos musicats per Xambó de poetes com Miquel Martí i Pol o Isabel Garcia Canet. Finalment, una selecció de les composicions més reeixides de l’artista dels seus darrers treballs tancarà un concert que tindrà de marc el pouet de sant Vicent i les coves del Colomer a la vora del riu Clariano en un entorn d’una gran bellesa paisatgística i d’un ambient immillorable de nit d’estiu a Bocairent.

Posteriorment, el cicle continuarà el 29 de juliol i el 12 d’agost amb la participació de les dos bandes de música locals; així, el grup Vila Ensemble de la societat musical Vila de Bocairent omplirà de sons la plaça de la Cantereria i el saxo alt de Jesús Núñez i el saxo tenor de Marc Puertes, de l’Associació unió musical de Bocairent, sonaran en la placeta de Sant Vicent. Per tant, “música i llocs emblemàtics del nucli històric de la població formen un còctel impagable per a gaudir de les nits de divendres d’estiu”, segons el regidor de Cultura, Xavier Molina.

Refresca’t amb la Cultura

Les nits musicals formen part de la programació ‘Refresca’t amb la Cultura’ que des del passat 9 de juliol i fins el 10 de setembre integra 24 propostes organitzades des de la Regidoria de Cultura amb, almenys, una activitat setmanal. La iniciativa completa els cicles ja consolidats com els concerts i les xarrades a la fresca amb noves línies com ‘Estiuetjart’ dedicat a les arts plàstiques i visuals, sessions obertes de ball, rutes culturals nocturnes o ‘Sant Agustí de conte’ amb rondallaires durant les festes d’estiu. L’acte de cloenda estarà protagonitzat per Eugeni Alemany amb el monòleg ‘En persona guanye’.

‘Refresca’t amb la cultura’ està pensat “per a tots els públics amb propostes infantils, per a joves i per a adults”, tal i com destaca el regidor Xavier Molina. A més, la programació visitarà catorze espais repartits per tot el nucli urbà amb “un ampli ventall de disciplines com música, ball, literatura, cinema, arts escèniques i plàstiques o rutes culturals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa