El quadern didàctic del museu arqueològic municipal de Bocairent

28 juliol 2016 01:00h
La publicació inicia una col·lecció per a donar a conéixer la riquesa patrimonial de la localitat.

L’Ajuntament de Bocairent presentarà aquest dissabte a les 19.00 h un quadern didàctic dedicat al museu arqueològic municipal ‘Vicent Casanova’ dins de la programació organitzada per l’estada del lleó ibèric a les seues instal·lacions. La publicació inicia una nova col·lecció local centrada a “donar a conéixer la riquesa patrimonial d’aquest racó de la Mariola als més joves”, segons l’alcalde Josep-Vicent Ferre.

Durant vint pàgines, l’obra ofereix fins a 21 activitats estructurades en tres seccions per a realitzar-les abans, durant i després de la visita a la col·lecció amb l’objectiu de què els xiquets de deu anys o més “coneguen l’empremta que el passat ha deixat a Bocairent i la rellevància d’un espai museogràfic que testimonia la riquesa arqueològica del terme”, en paraules del primer edil. Així, detecció d’errades, identificació d’objectes, preguntes amb diverses opcions de resposta, un puzle o, fins i tot, una sopa de lletres constitueixen una invitació lúdica “per a conèixer èpoques i cultures llunyanes” dins d’un espai “d’aprenentatge actiu”, al parer de Ferre.

Els textos estan elaborats per les responsables del centre Ana Campello i Isabel Collado mentre que la maquetació és obra de Pablo Mestre amb il·lustració de Jorge Ibáñez i la col·laboració gràfica d’Elia Espí. Aquesta línia de disseny seguirà en el número següent previst per a l’any pròxim que estarà dedicat al museu municipal ‘Antonio Ferri’.
 

Altres activitats

La presentació de la guia didàctica no serà l’única activitat prevista per al cap de setmana a Bocairent. Així, divendres a les 20.00 h tindrà lloc la inauguració de l’exposició produïda pel Museu valencià d’etnologia dedicada a la pilota valenciana ‘Faixa roja, faixa blava’ que romandrà a la sala Joan de Joanes fins el 4 de setembre. Igualment, a les 23.00 h se celebrarà la segona nit musical d’enguany centrada en la música de cinema per part del grup Vila Ensemble de la societat musical Vila de Bocairent en un nou indret del barri medieval com és la plaça de la Cantereria.

Per la seua banda, el jurat del 23 Concurs de fotografia ‘Bocairent i el seu entorn’ es reunirà dissabte de matí per emetre el seu veredicte al museu municipal ‘Antonio Ferri’. Finalment, la nit de dissabte i la vesprada de diumenge vindran marcades per la celebració de la festa del panellet de l’Associació de festes de Moros i cristians a sant Blai que marca l’equador de l’any fester. Així, a les 23.30 h començarà la desfilada de les nous filaes pel centre històric que conclourà a la plaça de l’Ajuntament amb una discomòbil mentre a l’endemà a les 19.30 h el grup de dolçainers i de tabalers l’Aljub interpretarà el 74 Concert de música festera a la plaça de bous.

photo
next