Eugeni Alemany desborda totes les previsions de Bocairent

13 setembre 2016 01:00h
Eugeni Alemany desborda totes les previsions i posa el colofó a les iniciatives ‘Estiu jove’ i ‘Refresca’t amb la Cultura’
 
Poques vegades un acte cultural havia congregat tants espectadors a Bocairent. Més de 400 persones es van aplegar dissabte a la nit al parc dels Vilars per escoltar el monòleg de l’humorista i guionista Eugeni Alemany. L’actuació posava el punt i final a les programacions cultural i juvenil d’estiu que des de juliol han suposat més de 40 activitats per a tot tipus de públic.
 
L’alta participació en la majoria de casos va ser una constant “el que, sens dubte, ha contribuït a dinamitzar l’estiu a Bocairent”, segons el regidor de l’Àrea Cultural i Juvenil, Xavier Molina, qui afegeix que “el suport del públic és fonamental per a seguir treballant en la definició de les programacions que el nostre veïnat y els nostres visitants mereixen”. Així, les passejades nocturnes per monuments del barri medieval o els rondallaires del ‘Sant Agustí de conte’ van sumar desenes de participants mentre que les tres nits musicals, les vesprades de ball o les xarrades a la fresca van superar clarament el centenar de persones. Per la seua banda, el cinema d’estiu ja va congregar més de 230 espectadors que pràcticament es van duplicar dissabte passat amb la presència d’Eugeni Alemany que “va desbordar totes les nostres previsions”, com apunta Molina.
 

 
La programació estiuenca de Bocairent quedava englobada en dos iniciatives paral·leles. La primera, ‘Refresca’t amb la Cultura’, recollia els cicles ja consolidats d’altres anys com els concerts dels divendres de juliol a la nit o les conferències a la placeta de Sant Vicent al mateix temps que s’ampliava amb els actes de carrer de la biblioteca pública municipal, les sessions de ritmes llatins i de balls de saló impartides per Jesús Condés o ‘Estiuejart’ amb tallers de gravat a càrrec de Manolo Granado i amb fang de la mà d’Isabel Canales. Finalment, la recuperació del cinema d’estiu amb la projecció de ‘Perdiendo el norte’ o la incorporació de rondallaires a les festes a sant Agustí van ser altres dels elements que completaven el programa coordinat per la Regidoria de Cultura.
 

 
En segon lloc, el Consell municipal de la Joventut va dissenyar l’Estiu jove que agrupava activitats com les vesprades d’oci esportiu, diversos tallers o els piscimatins divertits de nova creació així com els ja consolidats autobusos a les festivitats de localitats veïnes. A més, la 1a Marató de fotografia jove de dissabte passat de matí o el Bekirent Rap van ser altres de les cites més destacades dels mesos de juliol, agost i setembre.
 

photo
next