Diari La Veu del País Valencià
Bocairent convoca un concurs de relats sobre el lleó ibèric
La presència de l’escultura al Museu arqueològic municipal ‘Vicent Casanova’ multiplica per set les visites durant agost.

L’Ajuntament de Bocairent vol aprofitar l’estada temporal del lleó ibèric al Museu arqueològic municipal ‘Vicent Casanova’ per a editar un volum amb relats que tinguen com a eix temàtic la figura esculpida al segle IV aC. Per a d’això, el consistori fa una crida a la participació en una convocatòria oberta a qualsevol persona interessada.

Les narracions, escrites en valencià, han de presentar-se baix pseudònim abans del 31 d’octubre del 2016 en l’oficina de turisme municipal i poden estar dirigides a un públic infantil o adult. En el primer cas, l’extensió màxima se situa en 1.500 paraules mentre que el límit queda en 3.000 vocables en la segona modalitat. Posteriorment, un jurat elegirà deu texts per cada categoria que formaran part del volum publicat per l’Ajuntament de Bocairent.

Visites agost

La presència del lleó ibèric continua dinamitzant el Museu arqueològic municipal ‘Vicent Casanova’. Així, si els dos últims anys agost havia registrat 44 i 59 visitants (2014 i 2015), enguany en van ser 423 el que suposa multiplicar per set l’afluència. Les dades “corroboren la importància de comptar amb l’escultura zoomorfa al nostre poble”, segons la regidora de Turisme, Noelia Vañó, “per tal de fomentar que el nostre veïnat conega el seu patrimoni més antic i, al mateix temps, atraure un turisme de qualitat que persegueix atractius constantment renovats com els que oferim a Bocairent”.

L’obertura durant les cinc nits de danses (del 23 al 27 d’agost) “va ser fonamental per a incrementar l’afluència ja que durant aquest període es van acumular 227 visitants, quasi la meitat del total mensual”, com remarca Vañó. D’aquesta forma, el màxim va tenir lloc el dia 24 amb 68 persones per les 59 del 23; les tres últimes jornades en van ser 49, 28 i 23, respectivament.

Comparteix

Icona de pantalla completa