Diari La Veu del País Valencià
El 9 d’Octubre arriba carregat d’activitats a Bocairent
Els premis del Dia del poble valencià recauen en el músic Juan Calatayud i en el col·lectiu ACIF Mariola Verda

La programació commemorativa del 9 d’Octubre a Bocairent suma un total de 19 propostes de tot tipus que van començar divendres passat, 30 de setembre, amb la inauguració de l’exposició ‘La imatge de la festa: cartells de Vicent Ramon sobre festes valencianes’. La mostra recull una quarantena d’obres del dissenyador local Vicent Ramon Pascual, premiat en nombroses certàmens, a la sala Joan de Joanes que romandrà oberta al públic fins el 12 d’octubre.

Des de llavors, a més, s’han succeït diverses activitats com el lliurament de guardons de la 1a Marató de fotografia jove, una ruta de senderisme per reviure els inicis de la industrialització, un taller de doblatge al valencià amb Francesc Fenollosa, un taller infantil a càrrec del col·lectiu Ameba, una xarrada acompanyada de degustació de vins valencians de la mà de Javier Cerdà i la projecció del documental ‘Dolçaina: del carrer a l’aula’ de Rubén Soler. No obstant això, la programació s’intensifica amb l’arribada del cap de setmana i divendres tindrà lloc la gala dels premis 9 d’Octubre (20.00 h, teatre Avenida) que enguany destaquen el músic i compositor Juan Calatayud Castelló en la modalitat individual i el grup ACIF Mariola Verda en la col·lectiva. A més, l’acte, presentat per Joan Castelló Cantó, servirà per reconèixer els millors expedients acadèmics del curs passat que corresponen a Ainhoa Beneyto Castillo, Alba Sempere Pascual, Irene Vañó Beneyto, Iris Rodríguez Juan i Carmina Tortosa Cerdá. El cantautor Alberto Ortega ‘Bertomeu’ amenitzarà la cerimònia amb el seu espectacle ‘Estellés infinit’.

Dissabte de matí, un taller infantil per a que preparen la seua mocadorada omplirà el mercat municipal mentre que de vesprada els versos sonaran a la cafeteria Esglai amb la lectura oberta de texts de l’espai de poesia. Finalment, el 9 d’Octubre pròpiament arrancarà amb una ‘crida a la festa’ des de la plaça de l’Ajuntament fins el parc dels Vilars on s’homenatjarà l’escriptora Isabel-Clara Simó amb la descoberta d’una placa augmentant així la presència de lletraferits valencians a les zones verdes de Bocairent. A continuació, una xocolatada al CEIP Lluís Vives permetrà reposar forces abans de la cercavila que unirà el centre educatiu amb la plaça de Joan de Joanes on tindrà lloc una ‘globotada’ per després seguir fins la plaça de l’Ajuntament i poder gaudir dels inflables fins les 14.00 h. Per últim, una partida de raspall entre els equips locals conclourà la commemoració del Dia del poble valencià a Bocairent.

Comparteix

Icona de pantalla completa