Diari La Veu del País Valencià
Bocairent valida els tres projectes elegits per la ciutadania
Bocairent valida els tres projectes elegits per la ciutadania per a les inversions de la Diputació

La creació d’una ruta saludable, la intervenció al mur rocós de la residència i la millora del parc de Pius XII són els projectes triats

La junta de govern de l’Ajuntament de Bocairent va refermar aquest dilluns, 24 d’octubre, els tres projectes a executar amb el Pla d’inversions financerament sostenibles de la Diputació de València arran del procés de votació popular celebrat entre els dies 14 i 23. D’aquesta forma, el veïnat va escollir en el primer bloc la creació d’una ruta saludable amb el 42,86% dels vots sobre la millora de la trama urbana de la urbanització de la Canaleta-el Regadiu (22,62%) i del Repuntxó (21,43%) així com la continuació del c. d’Alcoi per unir-lo amb el dels Clots (13,1%). Per tant, la intervenció aprovada contempla la finalització de la vorera del camí de la Canaleta per a garantir la seguretat dels vianants i introduir diferents aturades durant el recorregut des del parc de la Derrota fins al de Pius XII amb la col•locació de jocs per a exercitar braços i cames amb una inversió de 56.663,88 euros.

En segon lloc, el tractament de la paret rocosa de la residència de la 3a edat es va imposar per poc (39,46%) sobre la separativa dels pluvials del clavegueram al c. de la Batalla de Lepant (36,75%) mentre que en tercera posició va quedar la disminució del fons de la piscina municipal (23,80%). En aquest cas, el projecte triat, valorat amb 30.961,22 euros, consisteix en la consolidació del mur mitjançant la tècnica del gunitat que consisteix en la projecció de formigó i evitar, per tant, els manteniments periòdics actuals.

Per últim, la millora del parc de Pius XII va ser l’alternativa amb més suport per la ciutadania de Bocairent amb el 37,39% dels vots per sobre de l’adequació del mur del mateix carrer (31,75%) i de la substitució del paviment de pedra del c. del Vinalopó per formigó imprés (30,86%). Així doncs, el Pla d’inversions de la Diputació de València destinarà 18.537,13 euros per a renovar els jocs infantils i la seua redistribució a més d’executar noves zones de seguretat amb cautxú continu i d’intervenir sobre la paret perimetral que dóna als carrers dels voltants.

Per a Josep-Vicent Ferre, alcalde de Bocairent, amb el pla de participació posat en marxa per a triar aquestes intervencions “hem aconseguit que l’elecció s’obriga més enllà de l’equip de govern ja que les més de 330 persones que han prés part del procés són representatives del sentir del veïnat”. A més, Ferre valora “molt positivament” aquesta primera experiència “en el foment d’una acció de govern cada vegada més arrelada amb la ciutadania”; de fet, el primer edil destaca també que “les assemblees informatives realitzades han servit també per escoltar altres peticions i aproximar encara més l’Ajuntament als seus destinataris, cada veïna i cada veí del nostre poble”.

Comparteix

Icona de pantalla completa