Diari La Veu del País Valencià
Bocairent contractarà dotze persones mitjançant un taller d’ocupació de perfil social
El consistori obté una ajuda de 185.000 euros per al projecte.

Bocairent comptarà amb un dels dos únics tallers d’ocupació atorgats pel SERVEF en la Vall d’Albaida en la nova convocatòria que s’ha de posar en marxa abans de finalitzar el 2016 junt a l’impulsat per la Mancomunitat. Així, l’Ajuntament durà a terme el certificat de professionalitat d’‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’ que formarà deu alumnes durant un any sencer que, al mateix temps, els servirà per a obtenir un títol oficial “el que els obrirà noves portes en el mercat laboral dins d’un àmbit, el sociosanitari, amb una demanda de personal en augment”, segons l’alcalde Josep-Vicent Ferre. A més, l’acció requerirà la contractació d’altres dos persones en tasques directives i formatives dins d’un import global de 185.463,60 euros.

D’aquesta forma, l’Ajuntament de Bocairent disposarà, per segon any consecutiu, d’un taller d’ocupació “tot i la dificultat de la nova convocatòria que enduria notablement els requisits a aquelles institucions que optaven a impulsar-ne un”, com destaca Ferre. És més, el primer edil emfatitza “el treball realitzat per l’equip de govern i el personal municipal per a reunir les condicions necessàries, ja que en tota la província de València tan sols 38 ajuntaments, mancomunitats i entitats ho han aconseguit”.

En aquesta ocasió, el consistori va optar per un perfil formatiu més social “atenent als col·lectius més perjudicats per l’atur en l’àmbit local”. Així, el 64% de les 375 persones sense ocupació a Bocairent són dones (240) si atenem al gènere i majors de 44 anys (237) si estructurem la població per la seua edat. Per això, Josep-Vicent Ferre considera “important diversificar les condicions de les places de treball oferides per l’Ajuntament per tal d’abastar el màxim nombre de col·lectius socials dins d’un context econòmic encara de recuperació amb un mercat laboral lluny dels registres que ens agradaria”; igualment, l’alcalde apunta també “a la necessitat de facilitar opcions de reciclatge professional a aturats de llarga durada”.

Comparteix

Icona de pantalla completa