Diari La Veu del País Valencià
Bocairent intensifica la commemoració del Dia de la Dona
La programació impulsada baix el lema ‘Teixint per la igualtat’ inclou la inauguració dels carrers dedicats a Pilar Molina, les germanes Dorotea i Margarida Joanes i Josepa Antònia Nebot.

Bocairent commemora el Dia de la Dona des del passat 22 de febrer, però serà aquest cap de setmana pròxim, 11 i 12 de març, quan la programació prendrà els carrers de la localitat amb la celebració de la 1a Carrera per la igualtat, dissabte de vesprada, i la cercavila i posterior concert de diumenge de matí. La prova esportiva començarà a les 16.30 h i comptarà amb tres categories infantils i una absoluta. La recaptació aconseguida es destinarà a l’associació Alanna que persegueix la inclusió social de les dones més vulnerables de la societat com són les víctimes de la violència de gènere i les minories ètniques.

Les dolçaines i el tabal acompanyaran la comitiva diumenge a partir de les 11.30 h des del parc de la Derrota en una cercavila que servirà per inaugurar els carrers dedicats a la documentalista i llibertària Pilar Molina Beneyto (Bocairent, 1949-València, 2008), a les pintores Dorotea i Margarida Joanes (segles XVI i XVII), i a la monja agustina i escriptora mística Josepa Antònia Nebot (València, 1750-Bocairent, 1773). El recorregut conclourà a la plaça de l’Ajuntament amb la lectura d’un manifest i l’actuació del grup ESiR.

La programació va arrancar amb el 1r Concurs de Frases per la Igualtat destinat a l’alumnat de l’institut i que ha comptat amb la participació de 33 persones, d’entre les quals es va imposar la proposta de Teresa López Sanjuán ‘Diferents, no desiguals’. Neus Puig i Alba Francés van ser les altres dos finalistes amb ‘Tots venim del mateix niu, tots tenim el mateix valor al nostre interior’ i ‘Respecta tot el que t’envolta, envolta tot el que estimes’. El centre educatiu també va acollir l’1 de març la proposta ‘Ser jove i ser dona a Haití’ de la mà del Fons Valencià per la Solidaritat. El taller d’autoestima ‘Ser creadora de la teua vida’ de Trànsit Aracil, un de clown per a ‘Tira-li més rialles al foc’, una tertúlia literària entorn del llibre ‘Mi recuerdo es más fuerte que tu olvido’ de Paloma Sánchez-Garnica o la visita al teatre Chapí de Villena per veure l’obra ‘Juana la Loca’ van ser altres activitats incloses en la commemoració del 8 de Març a Bocairent baix el lema ‘Teixint per la igualtat’ de la qual també forma part l’exposició ‘Dones al carrer’ de l’artista Lluci Juan, impulsada per l’associació Més que Dones, que romandrà oberta a la sala Joan de Joanes fins el dia 15 i a les quals cal sumar el mig any de la marxa cicloturista ‘Dones Bicibles’ que diumenge a les 8.00 h donarà a conèixer des de la plaça de l’Ajuntament el nou recorregut previst per a la tercera edició programada per al 3 de setembre pròxim.

Comparteix

Icona de pantalla completa