Diari La Veu del País Valencià
Bocairent posa en marxa un nou cens caní per microxip i patró d’ADN
Des d’aquest dimecres, 15 de març, Bocairent posa en marxa un nou registre censal caní per a tenir-hi identificats tots els gossos de la població mitjançant microxip homologat i patró d’ADN. D’aquesta forma, l’Ajuntament materialitza els canvis introduïts en l’ordenança de convivència ciutadana aprovats per unanimitat en la sessió plenària de l’1 de desembre i després del període d’exposició pública sense rebre cap al·legació.

La nova eina pretén poder identificar els propietaris dels animals en cas d’abandonament o de pèrdua així com a l’hora de recollir defecacions en espais públics. De fet, la mesura afecta tots els gossos del terme municipal inclosos aquells que residisquen temporalment de forma obligatòria, ja que l’incompliment d’aquesta norma està considerat com una falta greu amb multa mensual a partir de 120,01 euros fins la formalització de la inscripció; no obstant això, l’ordenança preveu la retirada de l’última sanció imposada en el moment de completar el registre.

L’Ajuntament de Bocairent assumirà un 17,35% del cost de la inscripció mentre que la part restant (25 euros) correrà a càrrec del propietari; en canvi, el consistori sufragarà íntegrament el registre d’aquells exemplars adoptats en associacions i en entitats protectores dels drets dels animals. El procediment es durà a terme en un dels centres veterinaris locals i finalitzarà en les oficines municipals amb el lliurament d’una xapa identificativa dins del període comprés entre aquest 15 de març i el 31 de maig pròxim. Posteriorment, hi haurà tres mesos per a la inscripció dels cadells i 30 dies en el cas d’adopcions i d’adquisicions.

Comparteix

Icona de pantalla completa