Diari La Veu del País Valencià
Deu mil alumnes cursen els seus estudis a través de l’aula virtual de FP
RedactaVeu / València

Aquesta oferta suposa un increment del 21% pel que fa al curs passat, en el qual es van matricular 8.000 alumnes. L’aula virtual va ser creada en el curs 2008-09 i ha experimentat una gran acceptació entre els estudiants, atés que en els últims cinc anys s’ha multiplicat per 10 el nombre de places, en passar de 898 en el primer curs als 9.744 actuals

En el curs actual, l’oferta en modalitat semipresencial en línia al País Valencià ascendeix a un total de 49 titulacions diferents. D’aquestes, 17 s’ofereixen en la modalitat de grau mitjà i 32 en la de grau superior.

S’ofereixen places de formació online en 16 famílies professionals: Activitats Agràries, Administració i Gestió Agrària, Comerç i Màrqueting, Edificació i Obra Civil, Electricitat i Electrònica, Hostaleria i Turisme, Imatge i So, Imatge Personal, Informàtica, Informàtica i Comunicacions, Instal·lació i Manteniment, Manteniment i Serveis de la Producció, Sanitat, Serveis Culturals i de la Comunitat i Transport i Manteniment de Vehicles.

Funcionament de l’aula virtual

A través d’aquesta plataforma virtual, l’alumnat pot concloure els seus estudis de FP reglada amb flexibilitat horària, la qual cosa els permet la possibilitat de compatibilitzar els estudis amb l’activitat professional, de manera que l’assistència obligatòria al centre és molt menor que en la modalitat presencial i, segons la titulació, pot arribar a reduir-se a algunes pràctiques obligatòries i exàmens finals.

A l’aula virtual, els alumnes troben els materials curriculars per a estudiar i espais com els fòrums o els xats, on pot comunicar-se tant amb els seus companys de curs com amb el professorat (tutories telemàtiques).

A més, disposen d’espais per a la realització i lliurament d’activitats (qüestionaris, treballs, etc.) que permeten fer un seguiment de l’aprenentatge, tant a manera d’autoavaluació com perquè el docent puga reforçar els apartats en els quals el rendiment siga menor.

Un altre dels avantatges de l’aula virtual de la FP és la universalització de les diferents especialitats formatives a tot l’alumnat del País Valencià, de manera que puguen cursar-la amb independència de la seua ubicació geogràfica.

Comparteix

Icona de pantalla completa