Diari La Veu del País Valencià
Arranca el cicle de conferències dels XXV Premis Literaris d’Alzira
RedactaVeu / Alzira

Aquest dimarts, 15 d’octubre, els XXV Premis Literaris Ciutat d’Alzira engeguen l’activitat cultural amb el cicle de conferències. En l’acte d’inauguració, que tindrà lloc a les 19 hores a la Casa de la Cultura d’Alzira, intervindran representants de l’Ajuntament d’Alzira, Edicions Bromera i de la Universitat de València, entitats organitzadores de les jornades.

A continuació, es posarà en marxa el cicle amb la primera conferència, ‘Per què llegir els clàssics’, que anirà a càrrec de Laura Borràs, professora de la Universitat de Barcelona, directora de la Institució de les Lletres Catalanes i gran comunicadora. Aquesta ponència ens convida a descobrir el secret inexhaurible que guarden els clàssics en el seu interior. Laura Borràs ens parlarà de lectura com a sinònim de felicitat, entenent felicitat com a passió i com a atracció per una obra.

Aquest és l’inici del XIX Cicle de conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira que, amb el títol ‘Els clàssics: una herència de futur’, ens farà descobrir la vitalitat i l’actualitat de l’obra de Roís de Corella, Vicent Andrés Estellés i Salvador Espriu, entre d’altres, i reflexionar sobre la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, sobre la relació entre l’herència genètica i els cognoms, la pintura i el periodisme clàssics, les malalties infeccioses, i altres qüestions que trobareu en el programa complet.

Així, dijous, 17 d’octubre, la segona jornada estarà dedicada a la commemoració dels 30 anys de la Llei d’Ús i Ensenyament del València, amb la participació de Ciprià Císcar i de Fernando Villalonga, dos exconsellers de Cultura i Educació.

En les sessions següents i fins al 7 de novembre, hi haurà una taula redona sobre el periodisme clàssic moderada per Vicent Borja i amb la participació de Xavier Espanya, Beatriz Tortosa i Salvador Vendrell; la investigadora Susanna Manrubia explicarà la relació entre l’herència genètica i els cognoms; el prestigiós especialista en literatura medieval Albert G. Hauf ens convida a descobrir el poeta Roís de Corella; Antonio Guerrero, especialista en medicina interna i en microbiologia i parasitologia, parlarà sobre les malalties infeccioses; l’escriptor Martí Domínguez reflexionarà sobre la natura en la pintura del Renaixement; i l’última sessió es dedicarà a la poesia de Salvador Espriu i Vicent Andrés Estellés.

Comparteix

Icona de pantalla completa