Diari La Veu del País Valencià
Veïns de La Nucia convoquen una manifestació contra els impostos municipals
EFE / La Nucia

Els representants veïnals han fet aquestes declaracions en una roda de premsa celebrada a les portes de l’ajuntament ja que, segons han afirmat, l’equip de govern, del PP, no posa a la disposició de l’associació ni de l’oposició un despatx tot i que en el municipi “hi ha molts locals tancats”.

Segons aquests representants veïnals, en els últims temps l’equip de l’alcalde popular Bernabé Cano ha pujat “de manera desproporcionada” les taxes i impostos. Els representants de l’Associació de Veïns han manifestat que “l’escalada de la pressió impositiva als veïns” es va iniciar amb la pujada de l’IBI, a la qual va seguir la de l’aigua, per un valor del 50 per cent.

A més, altres preus públics “han pujat notablement”, igual que la brossa, que en el casc urbà ha passat de 100 euros el passat any a 190 en 2013. Els representants veïnals han convidat la ciutadania a sumar-se a la manifestació ja que “només convocant-la” s’ha aconseguit que el govern local haja aprovat una baixada de la taxa de brossa de 45 euros.

Malgrat aquesta disminució, segons l’associació, en 2014 “seguirem pagant quasi un 50 per cent més que en el rebut de 2012”. Des de l’Associació de Veïns han ressaltat que “és totalment injust que pels mateixos serveis que es donen en altres municipis calga pagar diversos centenars d’euros més” i han assegurat que “quan els expliquem a amics o familiars que viuen en altres municipis el que paguem en taxes i impostos ací, es tiren les mans al cap”.


S’han mostrat convençuts que una “resposta massiva” farà que el govern local “entre en raó” i comprenga “que els ciutadans de La Nucia estem maltractats”. La manifestació, que segons l’associació ha superat “les traves” de l’ajuntament i la subdelegació del govern, partirà el dissabte a les 18 hores des de l’aparcament del cementeri.

La Nucia ha arribat recentment als 20.000 habitants, el 42 per cent dels quals -uns 8.400 residents- són de nacionalitat estrangera. Al municipi conviuen fins a 84 nacionalitats diferents, segons les xifres facilitades la setmana passada per l’ajuntament.

Comparteix

Icona de pantalla completa