Diari La Veu del País Valencià
Esmenes per a impedir la desaparició de les cooperatives elèctriques
Europa Press / València

Puig s’ha expressat en aquestos termes en una roda de premsa que ha oferit al costat del president de la Federació de Cooperatives Elèctriques i president de la cooperativa d’Alginet (Ribera Alta), Salvador Escutia, després de mantenir una reunió. El secretari general dels socialistes valencians ha denunciat que “la Llei de Reforma del Sector Elèctric plantejada per Rajoy pretén clara i directament acabar amb elles”.

Així, ha destacat que les cooperatives elèctriques al País Valencià tenen més de 43.000 socis i una alta presència, ja que 16 municipis valencians en tenen, i alhora ha apuntat que “lluny de ser un problema, són una solució o un exemple positiu de com l’economia social pot garantir un millor servei, una millor qualitat i un preu més barat”.

En aquest sentit, ha posat èmfasi que “són un element de competitivitat i compromís social que cal valorar i donar suport” i, per això, entén que “no hi ha cap motiu per a destrossar un sistema que funciona bé”. “Els socialistes valencians assumim, íntegrament, els plantejaments de les cooperatives i ens hem compromés a presentar les esmenes corresponents per a impedir la desaparició i el menyscabament de les mateixes”, ha ressaltat.

Sobre aquesta qüestió, Ximo Puig espera que “tots els diputats de tots els partits de la Comunitat Valenciana es troben en la mateixa posició, de defensa de l’interés general dels valencians”.

De la mateixa manera, ha assegurat que “no és l’únic cop que dóna Rajoy amb la seua reforma elèctrica, sinó que des que governa el PP se succeeixen els canvis legislatius que, cada vegada, són pitjors per a tots”.

Així, ha recordat que al mes de juliol s’ha aprovat un decret llei que suposa “la mort” de les energies renovables, i que “en la Comunitat destruirà 15.000 llocs de treball i perjudicarà a múltiples xicotetes inversions”.

Enfront d’aquesta situació, ha destacat que altres comunitats com Múrcia o Extremadura, governades també pel PP, han presentat recursos d’inconstitucionalitat, “però ací, com sempre, Fabra segueix agenollat davant de les decisions de Rajoy”.

Comparteix

Icona de pantalla completa