Diari La Veu del País Valencià
Els adherits de Compromís sol·liciten un referèndum per a les primàries
RedactaVeu / València

Diumenge passat a Guardamar de la Safor, els adherits de Compromís (persones independents que no militen a cap partit de la coalició) es van reunir per abordar el tema d’elecció de candidats per a les llistes, de cara a les properes eleccions europees, autonòmiques i municipals.

La reunió va ser llarga i es va perllongar fins a les sis de la vesprada. Després d’un intens debat, els 50 participants van acordar quasi per unanimitat (només va haver-hi cinc abstencions) instar l’executiva de Compromís perquè “solucione durant aquest mes el reglament de primàries”.

Segons ha pogut saber La Veu del País Valencià, Gent de Compromís, ha donat un termini a aquesta executiva: ‘el mes d’octubre’, si no és així, exigirà un referèndum de tots els militants perquè es pronuncien sobre el procés, és a dir, que les bases es pronuncien sobre les primàries: o quotes, o obertes.

Els adherits, ara Gent de Compromís, es postulen per unes primàries obertes.

En aquesta assemblea també es va qüestionar la gestió de Joan Ribó en l’executiva de Compromís.

La visió general dels adherits és qui “haja obert el meló de les primàries que ho solucione i, si no pot ser, que trien els militants perquè el meló comença a podrir-se”.

Compromís té un problema i ha d’abordar-lo al més prompte possible. Per a les primàries ja té tres candidats, Enric Morera, Mònica Oltra i Diego Gómez (aquest últim va anunciar la seua candidatura en una entrevista en exclusiva a La Veu).

Ara ha d’elaborar el reglament per a l’elecció de candidats, “quan més prompte millor”, per a no ‘morir d’èxit’.

Comparteix

Icona de pantalla completa