Diari La Veu del País Valencià
UPN vol obligar les dones a veure una ecografia del fetus abans d’avortar
La Marea / Toni Martínez

Amb aquesta proposició no de llei, UPN vol que es modifique la normativa sobre l’avortament, vigent des de l’any 2010. El partit navarrés podria aprofitar que el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, va prometre una nova Llei de l’avortament, per a abans que finalitze l’any. Una llei que aquest mateix mes d’octubre entrarà en el Parlament per a la seua discussió.

Carlos Salvador proposa que les dones que decidisquen avortar en les primeres 14 setmanes de gestació, reben en un sobre tancat i al costat de la llista d’ajudes públiques disponibles per a les gestants i la cobertura sanitària durant l’embaràs que determina la llei, una ecografia del no nascut. “Així la dona disposaria de tota la informació rellevant al seu abast i sense censures”, va assegurar el diputat.

“És una atrocitat”

Des de la Federació de Planificació Familiar Estatal (FPFE), Luis Enrique Sánchez Acer, ha qualificat la iniciativa “d’atrocitat” i de “menyspreu absolut a les dones en un intent més de criminalitzar-les”.

Luis Enrique Sánchez ha assegurat que amb “mesures d’aquest tipus el que se li diu a les dones és que no tenen capacitats per a decidir i afegeix més sofriment a la seua situació”. A més, ha criticat que els polítics conservadors “no es preocupen de facilitar accés a mètodes anticonceptius ni de donar una major educació sexual”.

Sobre la possibilitat que s’incloguen mesures com aquesta en la nova llei de l’avortament, des de la FPFE confien que “impere el seny perquè les dades estan ací i indiquen que a Espanya no hi ha més avortaments que en els països del nostre entorn”. Així mateix, esperen que “el Partit Popular, que té la responsabilitat de govern, no es tire en braços de l’extrema dreta en aquest assumpte”.

Juan Cotino ja ho va proposar

La idea d’UPN pot tenir èxit entre determinats sectors del Partit Popular. De fet, l’any passat, l’actual president del parlament valencià, Juan Cotino, ja va proposar alguna cosa semblat.

“Pel que fa a les dones que decidisquen avortar, considere que hauria de ser obligatori que veren una ecografia del seu fill abans de decidir i que es plantejaren diferents opcions i alternatives eficaces per al fill que porta en el seu si” explicava llavors el polític valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa