Diari La Veu del País Valencià
Es reconeix el dret del professorat interí a cobrar els sexennis
RedactaVeu / València

STEPV ha guanyat recentment diverses sentències en què es reconeix el dret del professorat interí a cobrar el complement de formació anomenat sexennis, que fins ara estaven reservats al funcionariat de carrera.

Les sentències donen la raó al sindicat i a les persones reclamants i des d’ara la Conselleria d’Educació ja reconeix els sexennis al professorat interí que ho sol·licite i complisca els criteris d’antiguitat i formació requerits. Ara bé, com que el decret-llei 1/2012, o decret Vela, impedeix el reconeixement dels sexennis mentre estiga en vigor (en principi fins el 31 de desembre de 2013), només es reconeixen els sexennis al professorat que el va reclamar abans de l’1 de març de 2012 que és quan segons el decret Vela es deixava de reconéixer els sexennis.

Per tant, en el moment que deixe d’aplicar-se el decret-llei, cosa que sabrem definitivament en la Mesa General de la Funció Pública del 23 d’octubre que ve, “perquè hi ha la sospita que es prorrogue el decret, el professorat interí que complisca els requisits podrà reclamar els sexennis corresponents”, han explicat des del sindicat.

El Sindicat convocarà assemblees informatives pròximament per explicar el procés que ha de seguir el professorat interí per a sol·licitar-los.

D’altra banda, STEPV continua criticant que a dia d’avui encara no s’haja reunit la comissió de seguiment de l’acord de professorat interí entre la Conselleria i els sindicats signants de l’acord (recordem que STEPV no el va signar) per tractar aquest tema i altres, com l’impagament i el no reconeixement del dia 1 de setembre a efectes laborals del professorat interí. És per això que STEPV va posar en marxa una campanya de reclamacions perquè l’administració reconega al professorat interí afectat eixe dia en la seua cotització i el puga cobrar.

“És una situació inèdita que a aquestes alçades del curs no s’haja reunit la Comissió de Seguiment de l’Acord per a tractar les incidències d’inici de curs, com les que reclama STEPV”, han lamentat.

Comparteix

Icona de pantalla completa