Diari La Veu del País Valencià
La nova Llei de Règim Local “eliminarà llocs de treball”
RedactaVeu / València

El PSPV ha destacat que l’aplicació de la nova Llei de Règim Local “incrementarà la desocupació perquè eliminarà llocs de treball i afectarà a l’economia de pobles i ciutats”. Així, ho ha apuntat l’alcaldessa de Picassent i portaveu socialista en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Conxa García, qui ha assegurat que “no es tracta, com al·lega el PP, d’una qüestió econòmica ni que els ajuntaments siguem culpables de la crisi, ja que som les administracions amb major superàvit pressupostari”.

D’aquesta manera, el PSPV ha mostrat el seu total rebuig al projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local “que el PP ha plantejat, fent ús de la seua majoria absoluta, d’esquena als ciutadans”. En aquest sentit, García ha destacat que “ha quedat ja palés en diverses ocasions el rebuig de la societat cap a aquesta reforma de llei, així com dels sindicats, empresaris, agents socials i partits polítics, perquè buida de contingut a les administracions locals”.

Per a l’alcaldessa de Picassent, aquesta modificació està vulnerant la Carta Europea que en 1985 “va dotar als ajuntaments d’una llibertat absoluta perquè gestionaren els interessos dels ciutadans, ja que la proximitat és el més valuós d’una administració local”.

D’altra banda, García ha posat com a exemple de l’ampli rebuig a aquesta proposta del PP l’acte que va tenir lloc diumenge passat a Madrid “al qual van assistir representants de tots els partits, perquè els ajuntaments no som els deutors d’aquesta crisi, com tampoc ho són les entitats menors governades pel PP que desapareixeran amb aquesta reforma i que no tenen cap dèficit, per açò ells també estan en contra d’aquesta llei”.

Per la seua banda, l’alcaldessa d’Alfafar i representant de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Elvira García, ha destacat “la immensa responsabilitat que tenim tots els alcaldes d’aquest país, perquè és una reforma totalment ideològica, que buida de contingut els ajuntaments i no resol les competències, perquè el que s’hauria d’haver fet és resoldre de forma definitiva la Llei d’Hisenda Local i millorar la dotació per als serveis públics que presten els ajuntaments”.

Comparteix

Icona de pantalla completa