Diari La Veu del País Valencià
Acusen el PP de governar gràcies a un frau i ‘putxerasso’ electoral
EFE / València

Per la seua banda, el portaveu del PP, Jorge Bellver, ha acusat a l’oposició d’intentar de forma reiterada ‘jugar a tot’, a ser acusació, fiscal i jutge alhora, i ha insistit que el partit té els comptes auditats i col·labora amb la justícia, a la qual s’ha de deixar que faça el seu treball.

Per a Bellver, l’informe de l’Agència Tributària sobre despeses electorals del PPCV del que informen diversos mitjans de comunicació és “un document que forma part d’una instrucció”, i la important és que hi haja una resolució judicial, que hauran de respectar tots els partits.

El portaveu en funcions del grup socialista, Rafael Rubio, ha assenyalat que l’informe d’Hisenda que detalla despeses electorals no reflectits en la comptabilitat del PPCV de 2007 evidencien que aqueix partit “ha jugat amb avantatge sobre la resta, perquè ha tingut un finançament il·legal i ‘probablement’ va cometre delicte electoral”.

Rubio ha destacat que, segons aqueixos informes, hi ha 3 milions d’euros que “sembla que no s’han comptabilitzat per ser donacions presumptament il·legals”, per la qual cosa ha instat al president de la Generalitat i del PPCV, Alberto Fabra, a comparèixer a Les Corts i donar explicacions públiques sobre aquesta ‘madeixa tan complicada’.

Segons ha dit, Fabra, la candidatura del qual a l’alcaldia de Castelló apareix com una de les beneficiades del finançament il·legal, és a més un líder “amb la motxilla, amb la història, amb el bé i el dolent que el seu partit haja pogut fer”, i li ha recordat que la legislatura passada ‘aplaudia molt’ a Francisco Camps.

La portaveu adjunta de Compromís Mònica Oltra ha considerat que “el cercle es tanca cada vegada més” al voltant del PPCV, doncs l’últim informe d’Hisenda dóna credibilitat al fet que hi ha hagut ‘un finançament no legal’ del PP, per la qual cosa ara els tribunals han de determinar els responsables.

Per a Oltra, açò suposa que la legitimitat del resultat electoral de 2007 “està en qüestió i que es van fer ‘paranys’ en les eleccions al no complir amb el topall de despesa en campanya electoral marcat per la llei, la qual cosa es pot cridar ‘puxerasso’ o ‘tongo’ i hauria de tenir conseqüències penals gravíssimes”.

A més, ha ressaltat que aqueix finançament il·legal afecte al míting de 2008 “de la xiqueta de Rajoy, de qui ha dit que no va explicar que la xiqueta anava a acabar en la presó per delicte fiscal i electoral”.

La portaveu d’Esquerra Unida, Marga Sanz, ha manifestat que el PPCV governa “en frau electoral, ja que s’ha finançat ‘il·lícitament’, especialment en un període en què li era fonamental revalidar les seues majories absolutes, i per tant ha comès ‘suposadament’ il·legalitats per a mantenir-se i perpetuar-se en el poder”.



Sanz ha exigit a Fabra que òbriga “de forma immediata una comissió de recerca interna per a depurar immediatament responsabilitats i arribar al fons si realment està compromès amb la transparència, doncs mentrestant no té credibilitat”. Ha indicat que, com a president del PPCV, Fabra assumeix l’època passada de Camps i ha d’aclarir la trama del suposat finançament del partit que ‘enfonsa les seues arrels’ en l’estructura del PP.

Alberto Fabra nega que el PP valencià tinga ‘comptabilitat B’

El president de la Generalitat Valenciana i del PP valencià, Alberto Fabra, ha negat aquest dimarts que la seua formació ‘tinga comptabilitat B’. Fabra ha fet aquestes declaracions a preguntes dels mitjans després que aquest dilluns el diari El Mundo publiqués que l’Agència Tributària hauria confirmat que el PP valencià hauria pagat amb diners negres actes de les campanyes electorals municipals i autonòmiques de 2007 i les generals de 2008.

Segons el diari, aquests informes d’Hisenda s’haurien incorporat a la instrucció que investiga al TSJ valencià presumptes delictes de finançament irregular i falsedat documental del PP que presidia Francisco Camps.

En relació amb aquesta informació, Alberto Fabra ha dit que els comptes de les campanyes electorals estan auditats i traslladats pel PP valencià a la direcció estatal a Madrid. “No tenim res a amagar”, ha dit Fabra, que ha reiterat que el PP oferirà “col·laboració i transparència” als tribunals.

Comparteix

Icona de pantalla completa