Diari La Veu del País Valencià
El PP rebutja que el Síndic de Comptes explique les seues reunions amb imputats
EFE / València

Aqueixa petició, sol·licitada per Compromís i recolzada pel PSPV i EU en la comissió d’Economia, no ha sigut recolzada pel PP, que ha defensat l’actuació i les explicacions donades per la Sindicatura sobre l’elaboració de l’informe encarregat per Les Corts en relació a les suposades irregularitats en les ajudes a la cooperació.



La portaveu adjunta de Compromís Mònica Oltra ha afirmat que aquesta institució no pot emparar-se en la seua facultat de demanar testimoniatges orals a l’hora d’elaborar aquest informe, per a reunir-se amb persones implicades en aquestes causes. “No es pot donar la qualitat de testimoni a qui està sent investigat”, ha afirmat Oltra, per a qui aquesta actuació, unida a l’absència d’actes i registres d’aqueixes reunions i les hores a les quals es van realitzar, genera “un estat de sospita i desprestigi, que solament amb una compareixença pública es podria dissipar”.

“No parlem de serveis d’intel·ligència, parlem d’un informe que Les Corts demana i que la Sindicatura, per a fer-ho, es reuneix en secret amb els implicats, fins a les 11 de la nit, sense registrar les visites i sense fer cap acta de quatre de les set reunions”, ha destacat.

Jaime Mundo (PP) ha replicat que la Sindicatura ha aclarit el procediment seguit per a l’elaboració de l’informe encarregat per Les Corts, i ha defensat que les reunions amb diferents membres de conselleries “han sigut reflectides en els llibres d’entrada” d’aquesta institució, i les actes han sigut remeses als tribunals.

La socialista Clara Tirado ha recolzat la compareixença per “estricta normalitat democràtica”, mentre que Esther López (EU) ha afirmat que si el PP tinguera clar que aqueixes reunions es van adequar a allò que devien, “permetria que el síndic s’asseguera ací per a callar la boca a l’oposició”.

El PP ha rebutjat també la compareixença del Síndic de Comptes per a explicar l’informe de l’exercici 2011 de l’Ajuntament d’Alacant, tal com sol·licitaven els grups Compromís i Esquerra Unida, i ha assegurat que el seu grup demanarà la compareixença quan estiga l’informe definitiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa