Diari La Veu del País Valencià
La UV arranca hui la seua programació teatral amb una reflexió sobre la crisi en ‘Abelles’
Europa Press / València

S’han programat al voltant d’una vintena de representacions entre octubre i desembre, totes a les 19.30 hores i amb entrada gratuïta, que cal recollir des d’una hora abans a la Consergeria de La Nau. La majoria són muntatges de formacions valencianes, poc comunes en els circuits de teatre tradicionals, amb un caràcter més alternatiu i experimental.

Així, Abelles es representarà els dies 17, 18 i 21 d’octubre i forma part de la Setmana de Benvinguda de la UV, en què també es representarà, el 21 d’octubre, Cos a Cos, de Juan Luis Mira, per Teatre Universitari, de la Universitat d’Alacant.

“La temàtica de les representacions és diversa, però en aquest quadrimestre destaquen els clàssics i obres basades en aquests textos”, ha indicat el director de l’Aula de Teatre, Ferran Grau.

A més, els pròxims dies 30 i 31 d’octubre es representarà Sangre de Miserables, basat en textos de Shakespeare, i els dies 13 i 14 de novembre, La vida es sueño, de Pedro Calderón de la Barca. Alhora, el 27 i 28 de novembre arribarà El casament a la força, de Molière i el 18 i 19 de desembre, Quatre-Cents!, per CRIT , que viatja al segle XV a partir de textos i cançons valencianes, amb autors tan importants com Ausiàs March, Joanot Martorell, Jaume Roig o Isabel de Villena.

Per l’escenari de la Sala Matilde Salvador de la Universitat també passaran companyies, com La Dependent, amb Homenatge a T; Teatre Chapao, amb Balada de los felices; La Follia, amb Fallen, un muntatge molt avantguardista que inclou dansa, i El Contrabaix, per A Tornadia.

L’Aula de Teatre de la Universitat ha estat guardonada amb el Premi Micalet de la Generalitat a la millor contribució no professional, després de diverses nominacions, per una programació estable de teatre que s’ofereix al llarg del curs.

Comparteix

Icona de pantalla completa