Diari La Veu del País Valencià
La Universitat de València no signa el pacte social de la Generalitat
EFE / València

Segons la institució universitària, diferents veus del consell de govern han criticat tant el procés d’elaboració del document, que “no ha nascut de la societat, sinó de la mateixa Generalitat”, com el seu contingut, i encara que valoren les conclusions proposades, han decidit no signar-lo.

La Universitat de València ha aprovat un document, remès a les universitats públiques valencianes, que reivindica un acord entre la Generalitat i la societat civil basat en unes polítiques públiques “vertebradores, integradores i cohesionadores” del territori i la societat valenciana.

A més, el text defensa “el dinamisme i l’impacte net positiu” que generen les universitats en l’economia valenciana, i assegura que açò “no és viable” si el sistema universitari públic no disposa de la suficiència de recursos financers que permeten garantir el seu funcionament en el marc de l’autonomia universitària.

Per a la Universitat, el Pla Plurianual de Finançament de les universitats és un “marc de referència” i ha de ser “una garantia” per a la planificació pressupostària, en el context de “la profunda crisi que travessa” la societat valenciana i de l’infrafinançament de la Generalitat evidenciat pels informes econòmics.

Dóna suport a les reivindicacions de la vaga del dia 24

D’altra banda, el consell de govern de la Universitat de València ha aprovat un document en el qual manifesta el seu suport a les reivindicacions que motiven la vaga educativa del pròxim dijous, i fa una crida al diàleg i l’acord entre l’Administració i les institucions educatives.

La Universitat demana “un exercici de responsabilitat de tots els agents implicats en el sistema educatiu”, i apel·la al respecte “de la pluralitat ideològica, el lliure intercanvi d’idees necessari per al progrés de la societat, així com la defensa dels valors del sistema educatiu públic”.

El document expressa la seua “profunda preocupació pel clima de crispació” que envolta a les polítiques educatives, i per açò demana un acord entre els poders públics i la societat.

Recorda que la vaga del dia 24 convocada per les organitzacions sindicals en tots els nivells del sistema educatiu de l’Estat espanyol, i que té el suport de les principals organitzacions d’estudiants representades en els òrgans de govern de la Universitat, està motivada per la reducció de la despesa pública i de professors o l’augment de les taxes acadèmiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa