Diari La Veu del País Valencià
Aglomeracions, retards i malestar entre els usuaris de Metrovalencia
EFE / València

La UCCV informa que ha remès al Síndic de Greuges les “múltiples queixes i consultes” de consumidors relacionades amb les deficiències del servei de metro i li ha sol·licitat que investigue l’ocorregut i intervinga en la solució del problema. La UCCV ha creat un blog en la seua pàgina web www.uniondeconsumidores.org perquè aquells afectats que ho desitgen puguen aportar les seues opinions i valoracions de la prestació del servei del metro.

Segons la UCCV, com ja va ocórrer a l’abril coincidint amb les vacances escolars de Setmana Santa i a finals de juny i durant tot l’estiu, Metrovalencia va tornar a reduir la freqüència de pas de trens els dies 10 i 11 d’octubre.

Aquestes reduccions de freqüència de pas, segons l’organització, va provocar “aglomeracions, retards, andanes repletes, però en aquesta ocasió en dies laborables i lectius, per la qual cosa el malestar entre els usuaris i el caos que es va originar va ser major”.

“Si en aquell moment no es va tenir en compte els usuaris del metro que utilitzen aquest transport públic per a acudir al treball, hospitals, gestions administratives, oci o els turistes que visiten la nostra ciutat, ara simplement ho han reduït sense justificació alguna”.

La UCCV ja va traslladar a l’abril aquestes incidències a Metrovalencia i al Servei Territorial de Transports de la Generalitat, però, segons assenyalen, “només es va rebre contestació de Metrovalencia, que es va limitar a comunicar-nos que els serveis oferits satisfeien les expectatives dels seus usuaris”. Metrovalencia també assenyalava que “des de l’entrada en vigor dels nous horaris no s’ha produït un augment significatiu en el nombre de reclamacions formulades”.

“Aquest silenci per part de la Generalitat posa en evidència la falta de col·laboració per part de l’administració per a evitar aquest tipus de problemàtica que es repeteix amb massa freqüència”, denuncia la Unió de Consumidors.

En aquesta ocasió la UCCV ha sol·licitat la col·laboració de FGV i la intervenció de la Direcció general de Transports “per a tractar aquestes incidències i aportar idees que redunden en una millora de la prestació d’aquest transport públic”.

A més, ha comunicat al Síndic de Greuges aquests fets i li ha sol·licitat que investigue el succeït i la seua “intervenció en la solució a les decisions i deficiències del servei de metro a València i la seua àrea metropolitana, que perjudica a centenars de valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa